|

World watched, USA approved, Khomeini killed, Khatami smiled, Khameni
ordered in cold blood
Holy Crime, crime of clergy, Ecclesiastical crime,
|
|
|
Obvious crime and cleansing during: October, November, December 2024
IRI is the winner of the most execution in less than a year months
|
|
This site (holycrime.com) does not in any form support the mentality of minorities, separatists, or ethnic
cleansing meddling that may cause separation of any section of Iran. This site
believe in one Nation, one flag and one Land, Iranians and Iran, period.
این تارنما (جنلیت مقدس) به هیچوجه هیچگونه باوری به گروه های اقلیت ندارد و پشتیبان تجزیه طالبان و فرقه های نژاد پرستی که به هر ترتیب در تجزیه ایران تلاش میکنند نیست. این تارنما برین باور است که یک ملت و یک سرزمین با یک پرچم و یک ایران وجود دارد.
بالاترین آمار اعدام در جمهوری اسلامی؛ اجرای ۱۶۱ حکم تنها در یک ماه
30 October 2024 نهم آبان ۱۴۰۳، ۰۹:۳۰ (گرینویچ)
طی ماه گذشته میلادی حکم اعدام دستکم ۱۶۱ نفر در زندانهای جمهوری اسلامی به اجرا در آمده است. این بیشترین آمار ثبت شده در یک ماه در سال جاری است. ۷۵ درصد از کل اعدامهای ثبتشده جهانی در سال ۲۰۲۳ مربوط به ایران است.
سازمان حقوق بشری ههنگاو گزارش داده است که با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد ایران طی ماه اکتبر ۲۰۲۴ دستکم حکم اعدام ۱۶۱ زندانی در زندانهای ایران اجرا شده است. این سازمان توانسته هویت کامل ۱۴۹ تن از آنان را به دست آورد و در حال بررسی هویت ۱۲ تن دیگر است.
بنا بر گزارش، در طول اکتبر سال جاری حکم اعدام حداقل ۲۲ زندانی کرد، ۲۱ زندانی ترک، ۱۵ زندانی بلوچ، ۱۲ زندانی لر ، ۵ زندانی عرب، ۳ زندانی گیلک و ۲ زندانی ترکمن در زندانهای ایران اجرا شدهاست. در میان اعدام شدگان دستکم ۹ نفر تبعه کشور افغانستان هستند.
این سازمان به اعدام جمشید شارمهد، زندانی سیاسی آلمانیایرانی اشاره کرده که به شکل مخفیانه اجرا شد. دولت آلمان در اعتراض به این اعدام همه کنسولگریهای جمهوری اسلامی در این کشور را تعطیل کرد و سفیر آلمان نیز ایران را ترک کرد.
ههنگاو به اجرای حکم اعدام یک زندانی ۲۱ ساله بلوچ در زندان مرکزی زاهدان اشاره کرده که حین ارتکاب جرم تنها ۱۷ سال داشت. دستکم ۵ زن در زندانهای تبریز (۲ مورد)، اهر، همدان و قزلحصار کرج اعدام شدهاند.
این سازمان حقوق بشری میگوید، از مجموع ۱۶۱ زندانی اعدام شده، تنها ۱۴ مورد در منابع رسمی ایران و سایتهای وابسته به قوه قضاییه اعلام شده است. حکم اعدام ۶ زندانی نیز مخفیانه و بدون اطلاع خانواده و حق برخورداری از ملاقات آخر با آنها اجرا شده است.
جرایم و آمار استانهای مختلف
بیشترین موارد اعدام مربوط به اتهام قتل و ۸۳ مورد بوده است. جرایم مرتبط با مواد مخدر ۶۴ مورد، "افساد فیالارض" ۴ مورد، تجاوز به عنف ۷ مورد و سرقت مسلحانه ۲ مورد بوده و یک نفر نیز به اتهامات سیاسی اعدام شده است.
شمار اعدامها در استانهای البرز ۳۸، فارس ۱۶، آذربایجانشرقی ۱۴ و اصفهان ۱۴ مورد (دو نفر روز گذشته اعدام شدند) بوده که از سایر نقاط بالاتر بوده است.
در استان کرمان ۱۰ مورد، استانهای قم، قزوین و زنجان هر کدام ۸ مورد، استانهای خراسان جنوبی و خوزستان هر کدام ۶ مورد، استان آذربایجانغربی (ارومیه) ۵ مورد، استانهای همدان، گلستان و خراسان رضوی هر کدام ۴ مورد، استانهای ایلام و سیستان وبلوچستان هر کدام ۳ مورد، استانهای گیلان و سمنان هر کدام ۲ مورد و استانهای کردستان، لرستان، مازندران، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری و اردبیل هر کدام ۱ مورد اعدام ثبت شده است.
۷۵ درصد اعدامها در جهان در جمهوری اسلامی
از مهر ماه سال گذشته تا کنون دستکم مورد ۸۱۱ اعدام در ایران ثبت شده که نشاندهنده افزایشی شدید نسبت به سال گذشته و بالاترین آمار در یک دهه اخیر است.
به گزارش سازمانهای حقوق بشری، ایران مدتها است یکی از بالاترین نرخهای اعدام در جهان را حفظ کرده و استفاده از مجازات اعدام بهویژه در سالهای اخیر، به شکلی نگرانکننده شدت یافته است. ۷۵ درصد از کل اعدامهای ثبتشده جهانی در سال ۲۰۲۳ مربوط به ایران است.
این سازمانها از نهادهای بینالمللی خواستهاند، جمهوری اسلامی را برای توقف اعدام تحت فشار بگذارند. آنها تاکید میکنند که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی یک "نهاد مستقل و بیطرف برای اجرای عدالت" نیست، بلکه به "ابزاری برای سرکوب دولتی تبدیل شده و از مجازات اعدام برای ایجاد ترس در میان مردم استفاده میکند".
Curtesy of: respected site
حکم قطع انگشتان دست شهاب و مهرداد تیموری در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد
30 October 2024 نهم آبان ۱۴۰۳، ۰۹:۳۰ (گرینویچ)
به گزارش رسانههای حقوق بشری، حکم قطع چهار انگشت دست راست شهاب و مهرداد تیموری، سهشنبه هشتم آبان با دستگاه گیوتین در زندان مرکزی ارومیه به اجرا درآمد. این دو برادر به اتهام سرقت محکوم به قطع انگشتان دست شده بودند.
در پی اجرای این حکم، این زندانیان «برای سیر مراحل درمانی» به بیمارستان خمینی ارومیه منتقل شدهاند.
اجرای این حکم پس از انتقال متهمان به واحد اجرای احکام زندان مرکزی ارومیه و تایید آن از سوی دیوان عالی کشور انجام شد.

شهاب تیموری متولد ۱۹ خرداد ۱۳۶۴ و مهرداد تیموری متولد ۳۰ شهریور ۱۳۶۹، اهل سرپل ذهاب و ساکن کرج بودهاند.
شرح پرونده
به گزارش منابع خبری، شهاب و مهرداد تیموری، آذر ماه ۱۳۹۷ همراه ابراهیم خطیبی، دیگر متهم پرونده، در ملارد کرج و به اتهام یک فقره سرقت دستگیر شدند.
سال بعد، در شعبه یک دادگاه کیفری ویژه اطفال و نوجوانان استان آذربایجان غربی، هر سه متهم به اتهام «سرقت» به قطع چهار انگشت دست راست محکوم شدند. این حکم که شامل رد اموال سرقتی نیز بود، در فروردین ۱۳۹۹ در شعبه ۲۴ دیوان عالی کشور تایید شد.
دیوان عالی، حکم خطیبی را نقض و پرونده او را به دادگاه همعرض ارجاع کرد و در نهایت او به ۲۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.
حکم قطع انگشتان دست علیرغم اعتراضهای وکلای تسخیری، برای شهاب و مهرداد تیموری نهایی شد.
اظهارات متهمان در جریان محاکمه
در جریان محاکمه، مهرداد تیموری بخشی از دفاعیات خود را به پذیرش سرقت اختصاص داد و اذعان کرد که مجبور به انجام این سرقتها شده است: «من سرقت را قبول دارم. من سارق هستم ولی نه این جوری که آگاهی نوشته. در سال ۱۳۹۴ به زور ۱۱ سرقت را گردن من گذاشتند .... من چون از بابت سرقتهای دیگر به سه نفر مالباخته بدهی دارم برای دادن پول آنها مجبور به سرقت شدم.»
این اظهارات، بهویژه در سایه سکوت مسئولان و نبود دسترسی کافی به اسناد پرونده، بر پیچیدگی وضعیت این پرونده افزوده است.
پنج زندانی دیگر در معرض اجرای حکم قطع انگشتان
گزارشهای رسانهای حاکی از آن است که هادی رستمی، مهدی شرفیان، مهدی شاهیوند، کسری کرمی و مرتضی اسماعیلیان، پنج زندانی دیگر در زندان ارومیه نیز با احکام مشابه قطع انگشتان دست مواجه هستند.
با انتقال دستگاه گیوتین به زندان مرکزی ارومیه، خطر اجرای حکم برای این افراد نیز با وجود اعتراضهای مجامع جهانی و سازمانهای حقوق بشری به این «احکام قرون وسطایی»، جدی به نظر میرسد.
مجازات قطع انگشتان در جمهوری اسلامی
صدور و اجرای احکام قطع دست که با انقلاب ۵۷ به بخشی از مجازاتهای سیستم قضایی جمهوری اسلامی اضافه شده، کماکان ادامه دارد.
روزنامه ایران در شماره روز ۲۲ مهر ماه خود در گزارشی از صدور کیفرخواست پرونده هشت متهم به سرقت با درخواست مجازات قطع دست خبر داد.
شبکه حقوق بشر کردستان ۲۷ دی ۱۴۰۲ گزارش داد یک زندانی محکوم به قطع انگشتان دست در پرونده سرقت، در زندان مرکزی ارومیه دست به خودکشی زد و به دلیل تاخیر در اعزام به بیمارستان جان باخت.
این زندانی در پی «کشف گوشی تلفن همراه» به سلول انفرادی منتقل شده بود.
در یک مورد دیگر حکم قطع انگشتان دست یک زندانی بهنام یوسف ط. به اتهام دزدیدن پنج راس گوسفند از یک دامداری متعلق به یکی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در روز ۲۶ تیر سال ۱۴۰۲ در زندان مرکزی قم به اجرا درآمد.
حکم قطع دست یک زندانی متهم به سرقت نیز با دستگاهی مشابه گیوتین در خرداد ۱۴۰۱ در بهداری زندان اوین اجرا شد و دستکم سه زندانی دیگر در همان زمان برای اجرای حکم قطع دست از زندان ارومیه به تهران منتقل شدند.
نقض اصل کرامت انسانی در مجازات قطع عضو
کنوانسیون بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی که جمهوری اسلامی آن را امضا کرده صراحتا اعمال مجازاتهای موهن و غیر انسانی را ممنوع کرده است و حکم قطع انگشتان در زمره چنین مجازاتهایی قرار میگیرد.
این گونه مجازاتها ناقض اصل حفظ کرامت انسانی است که یکی از اصول بنیادین حقوق بشر به شمار میرود.
جمهوری اسلامی زیر سیه اسلام! یکی از معدود کشورهایی است که از مجازاتهای قطع عضو در مورد برخی جرایم استفاده میکند و به کنوانسیون بینالمللی منع شکنجه نپیوسته است.
انجمن پزشکی جهانی (WMA) در مهر ماه ۱۳۹۹ با ارسال نامهای به مقامات جمهوری اسلامی، نسبت به اجرای چنین مجازاتی ابراز نگرانی و مخالفت کرده بود.
این نهاد ضمن محکومیت شدیدالحن این مجازاتها، اجرای چنین احکامی را نافی کرامت انسانی دانسته و تاکید کرد بود معلولیت ناشی از قطع عضو، بازگشتناپذیر و ویرانگر شأن و کرامت انسانی است.
این انجمن همچنین اعلام کرده است در صورت خودداری پزشکان ایرانی از مشارکت در اجرای این مجازاتها، از آنان حمایت خواهد کرد و هر گونه مشارکت پزشکان در این گونه اعمال را نقض فاحش اصول اخلاق پزشکی میداند.
Curtesy of: respected site
گزارشی از اجرای مجازاتهای سنگین / قطع انگشت دست برای محکومان سرقت
۰۹:۴۹ - ۱۲-۰۸-۱۴۰۳ 29 Oct 2924
به گزارش رسانههای حقوق بشری، حکم قطع چهار انگشت دست راست شهاب و مهرداد تیموری، سهشنبه هشتم آبان با دستگاه گیوتین در زندان مرکزی ارومیه به اجرا درآمد.
روزنامه اعتماد در گزارشی به قلم خبرنگار خود، بهاره شبانكارئیان نوشت:
«سرقت» طی سالهی گذشته در صدر اخبار منتشر شده توسط پلیس قرار گرفته است. طبق آمارهی رسمی بیش از ۵۰ درصد سارقان، سارق اولی هستند و بری اولینبار در زندگی خود دست به سرقت میزنند. نیمی دیگر از آنها هم سارقان سابقهداری هستند كه بعد از آزادی از زندان دوباره شروع به سرقت میكنند.
حتی باندهی بزرگتر تشكیل میدهند و در ین دور باطل سرقت میشود جرم اول كشور؛ یك ماه پیش در ۸ مهر ماه ۱۴۰۳ «اصغر جهانگیری»، سخنگوی قوه قضییه گفت: «سرقت یكی از موضوعات مهمی است كه در ۱۳ سال گذشته به عنوان جرم اول كشور مطرح بوده است.» از آنجیی كه سارقان به خاطر سرگرمی سرقت نمیكنند و اقدام آنها رابطه مستقیمی با مشكلات اقتصادی دارد با ین حال مجازاتشان به نوع، اندازه و نظر دادگاه و قاضی بستگی دارد. گاهی حكمی كه بری ین سارقان در نظر گرفته میشود سوالات و انتقادات زیادی را در افكار عمومی یجاد میكند؛ حكم قطع انگشتان دست سارق یا سارقان! اجری ین حكم معمولا افكار عمومی را با ین سوال مواجه میكند كه چرا چنین مجازاتی بری یقه سفیدان اجرا نمیشود؟...
قطع دست سارقان
صبح سهشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۳، خبر اجری حكم قطع چهار انگشت راست دو برادر زندانی در ارومیه واكنشهی منفی از سوی افكار عمومی در برداشته؛ قطع انگشتان دست ین دو برادر و حكم مشابه صادر شده بری چهار نفر دیگر در ارومیه، سال ۱۳۹۹ از سوی دیوان عالی كشور تیید میشود؛ همان سال یكی از ین سارقان با شنیدن خبر تیید حكمشان در زندان اقدام به خودكشی میكند، اما بعد به بیمارستان منتقل میشود.
او همچنین سال ۱۴۰۲ به مدیر دادگستری ارومیه نامهی مینویسد و در آن نامه به مشكلات زندگی خود اشاره میكند: «از روی فقر و مریضی فرزندم و به دلیل نیاز شدید مالی دست به سرقت زدهام.» طبق بررسیهی «اعتماد» از اخبار منتشر شده رسمی؛ اجری حكم قطع انگشتان دست سارقان از سال ۱۳۸۶ تاكنون اجرا شده است و در ین بازه دستكم ۲۱ سارق با اجری قطع انگشتان دست یا پا مواجه شدهاند؛ سال ۱۳۸۶ قطع دست و پی یك سارق در ماهشهر، سال ۱۳۸۹ قطع چهار انگشت دست یك سارق در ملیر و پنج سارق در همدان، سال ۱۳۹۱ قطع چهار انگشت دست یك سارق در ساری، یك سارق در شیراز و قطع چهار انگشت دست دو سارق در یزد، سال ۱۳۹۴ قطع انگشت دست سه سارق در مشهد و قطع دست یك سارق در شیراز، سال ۱۳۹۵ قطع چهار انگشت دست دو برادر سارق در ارومیه، سال ۱۳۹۶ قطع دست یك سارق در شیراز و یك سارق در مشهد و سال ۱۴۰۳ قطع انگشت دست دو برادر در ارومیه.
ین حكمها در حالی اجرا شده كه برخی سارقان دیگر نیز با همین حكم مواجهند؛ شهریور ماه ۱۴۰۳ حكم بدوی دو متهم ردیف اول و دوم پرونده سرقت از صندوق امانات بانك ملی صادر و آنها به مجازات سنگین قطع دست محكوم شدهاند. همچنین مهر ماه ۱۴۰۳ بری ۸ سارق خانه در تهران مجازات قطع دست صادر شده است.
قوانین بید بهروز شود و بازدارندگی داشته باشد
طبق ماده ۱۹۸ قانون مجازات اسلامی حكم قطع دست درباره سارقی اجرا میشود كه به بلوغ شرعی رسیده باشد. همچنین طبق ماده ۲۶۸ قانون مجازات اسلامی حكم قطع انگشتان سارق بید شریط حد را داشته باشد.
«اعتماد» در مورد اجری حكم قطع انگشتان دست سارقان از منظر حقوقی با «عبدالصمد خرمشاهی»، وكیل پروندههی مهم جنیی یران به گفتوگو پرداخته است.
- با گذشت سالیان سال هنوز شاهد هستیم كه حكم قطع انگشتان دست سارقان صادر و اجرا میشود. هدف از اجری ین حكم چیست؟
قانون مجازات اسلامی برگرفته از فقه جزیی اسلام است و هدف از اجری ین حكم یعنی سرقتی كه موجب حد شده، بازدارندگی افراد از ارتكاب به جرم است. بنابرین علت اجری ین حكم هم به بحث قانونی آن برمیگردد و هم به ممنوعیت و بازدارندگی جریمی از ین دست. طبق ماده ۲۶۸ قانون مجازات اسلامی سرقتی موجب حد است كه داری شریطی باشد. مهمترین شریط ین است كه ۱) مال مسروق در حرز باشد. ۲) سرقت در زمان قحطی صورت نگرفته باشد كه ین مساله مهمی است. ۳) مال مسروق از اموال سرقت شده یا مغصوب نباشد و شریط چندگانه دیگر. به هر حال اجری حكم قطع دست یا ید شریط دشواری دارد و در صورت تجمیع ین شریط آن سرقت مستوجب حد میشود.
- با ین حال اجری ین حكم بازدارنده نبوده است. در ین مورد توضیح میدهید.
طی سالهی قبل و تا ین تاریخ شاهد بودیم كه اجری حكم مجازاتهی سخت بازدارندگی نداشته و اگر هم بازدارندگی داشته، مقطعی و كوتاه بوده است. ین شریط بد اقتصادی و مشكلات مالی افراد است كه آنان را به سمت مجازات سوق میدهد.
در نتیجه بری كاهش آمار جریم لازم است سعی شود مشكلات مالی افراد برطرف شود. كمتر كسانی هستند كه نیاز مالی نداشته باشند و مرتكب سرقت شوند. بنابرین یكی از علل و عوامل مهمی كه در ارتكاب جرم دخالت دارد بحث مشكلات مالی و فقر اقتصادی است. همانطور كه گفته شده؛ شكم گرسنه دین و یمان ندارد.
- اجری ین حكم امكان دارد عواقبی داشته باشد. از عواقب اجری ین حكم میگویید.
طبیعتا قوانین بید بهروز شود و بازدارندگی داشته باشد. هدف از اجری مجازات اصلاح و تربیت مجرم است. البته اجری حكم ینگونه مجازاتها عواقب ناخوشیندی هم بری مرتكب جرم دارد، چراكه مرتكب دچار نقص عضو شده و زندگی بریش دشوار میشود. هدف از مجازات ین نیست كه محكوم از زندگی و هستی ساقط شود، بلكه هدف عالی مجازات به گونهی است كه شخص محكوم یا مجرم بازسازی شود و به جامعه بازگردد وگرنه شخصی كه به لحاظ مالی دچار مشكلات شده و دست به ارتكاب جرم زده با ین مجازات نه تنها اصلاح میشود، بلكه خشم و ناراحتی درونی او نمیگذارد با جامعه آشتی كند.
- در برخی موارد شاهد هستیم ین حكم بری تمامی مجرمانی كه شریط حد را دارند، اجرا نمیشود. افكار عمومی در چنین شریطی واكنشهی منفی از خود نشان میدهند. یا نبید قانون بری همه یكسان اجرا شود؟
قانون بید بری همه یكسان باشد و لازم است در اجری مجازات فرقی بین غنی و فقیر نباشد و دادگاه همه افراد را به یك چشم ببیند و تبعیضی بین افراد وجود نداشته باشد. دادگاه بید بری تمام مجرمان چه یقه سفیدان و چه افراد دیگر یكسان عمل كند و مردم ین انتظار را دارند؛ چرا با یك فرد ضعیف كه بری گذراندن معاش خود و زن و بچهاش مرتكب سرقت میشود ین گونه برخورد میشود در حالی كه بعضی افراد، میلیاردها تومان به صورت پنهانی یا آشكار سرقت كرده و متاسفانه آنگونه كه بید و شید با آنها برخورد نشده است.
شریط قطع دست در قانون
طبق ماده ۲۶۸ قانون مجازات اسلامی سرقت در صورتی كه داری شریط ذكر شده باشد موجب حد است:
۱) شیء مسروق شرعا مالیت داشته باشد؛ یعنی در عرف، ارزش و قیمت معاملاتی داشته باشد و بتوان آن را مال نامید.
۲) مال مسروق در حرز باشد؛ قانون میگوید حرز، مكان متناسبی است كه مال عرفا در آن از دستبرد محفوظ میماند.
۳) سارق هتك حرز كند؛ طبق قانون، هتك حرز نقض غیرمجاز حرز است كه از طریق تخریب دیوار یا بالا رفتن از آن یا باز كردن یا شكستن قفل و امثال آن محقق میشود.
۴) سارق مال را از حرز خارج كند.
۵) هتك حرز و سرقت، مخفیانه باشد.
۶) سارق، پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد؛ یعنی اگر پدر یا پدربزرگ پدری یك فرد اقدام به سرقت از او كند، دست ین پدر یا پدربزرگ را نمیتوان قطع كرد. بنابرین ین استثنا شامل مادر، مادربزرگ پدری و مادری و پدربزرگ مادری نمیشود.
۷) ارزش مال مسروق در زمان اخراج از حرز، معادل چهار و نیم نخود طلی مسكوك باشد؛ هر نخود، ۱۹۲ میلیگرم است. بنابرین ارزش مالی كه دزدیده میشود بید معادل قیمت ۳.۵۵۲ گرم طلی مسكوك باشد.
۸) مال مسروق از اموال دولتی یا عمومی، وقف عام یا وقف بر جهات عامه نباشد.
۹) سرقت در زمان قحطی صورت نگیرد
۱۰) صاحب مال از سارق نزد مرجع قضیی شكیت كند؛ یعنی اگر همه شریط وجود داشته باشد، اما صاحب مال، شخصا شكیتی نداشته باشد و سارق را پلیس دستگیر كرده باشد، نمیتوان دست سارق را قطع كرد.
۱۱) صاحب مال قبل از اثبات سرقت، سارق را نبخشد.
۱۲) مال مسروق قبل از اثبات سرقت، تحت ید مالك قرار نگیرد؛ یعنی اگر قبل از ثابت شدن سرقت در مرجع قضیی، مالك مال مسروقه به ین مال دسترسی پیدا كند و در اختیار او قرار بگیرد، دیگر نمیتوان دست سارق را قطع كرد
۱۳) مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملكیت سارق در نیید؛ یعنی ممكن است سارق، مال را از مالك آن بخرد كه در ین صورت نمیتوان حكم را اجرا كرد.
۱۴) مال مسروق از اموال سرقت شده یا مغصوب نباشد؛ یعنی اگر فردی مالی را از فردی كه خودش هم آن مال را دزدیده یا به زور تصاحب كرده است سرقت كند، دزد دوم مشمول مجازات حد نیست. در اجری حد سرقت؛ در مرتبه اول، چهار انگشت دست راست سارق از انتهی آن قطع میشود بهطوری كه انگشت شست و كف دست باقی میماند. در مرتبه دوم، پی چپ سارق از پیین برآمدگی قطع میشود به نحوی كه نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی میماند. در مرتبه سوم، سارق حبس ابد میشود كه در ین مورد، تحت شریطی امكان آزادی از زندان وجود دارد و در مرتبه چهارم، اعدام خواهد شد. حتی اگر سرقت در زندان رخ دهد.
Curtesy of: respected site
|
|
|
|