|

World watched, USA approved, Khomeini killed, Khatami smiled, Khameni
ordered in cold blood
Holy Crime, crime of clergy, Ecclesiastical crime,
|
|
|
Hanging (Execution) April, May, June 2023
IRI is the winner of the most execution in less than a year
months
|
|
This site (holycrime.com) does not in any form support the mentality of minorities, separatists, or ethnic
cleansing meddling that may cause separation of any section of Iran. This site
believe in one Nation, one flag and one Land, Iranians and Iran, period.
اين تارنما (جنايت مقدس) به هيچوجه هيچگونه باوری به گروه های اقليت ندارد و پشتيبان تجزيه طلبان و فرقه های نژاد پرستی که به هر ترتيب در تجزيه ايران تلاش میکنند نيست. اين تارنما براين باور است که يک ملت و يک سرزمين با يک پرچم و يک ايران وجود دارد.
پنج زندانی دیگر هم روز پنجشنبه اعدام شدند
جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۲ ژوئن ۲۰۲۳
حکم پنج زندانی دیگر در سحرگاه پنجشنبه اجرا شد. خبرگزاری هرانا اعلام کرد که اتهامهای این زندانیان مرتبط با مواد مخدر بوده و این احکام در زندانهای عادلآباد شیراز، دستگرد اصفهان و کاشان اجرا شده است.
خبرگزاری حالوش اعلام کرد که سحرگاه پنجشنبه یازدهم خردادماه ۱۴۰۲، دو زندانی در زندان دستگرد اصفهان و یک زندانی در زندان کاشان اعدام شدند. هویت این افراد، عقیل عرب، ۲۷ ساله مجرد اهل یزدانشهر اصفهان، نعمت ارزانی، ۳۳ ساله ساکن روستای مهرنجان از توابع شهرستان فلاورجان و رسول شیخ آرپناهی، ۲۷ ساله ساکن روستای مهرنجان از توابع شهرستان فلاورجان گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، عقیل عرب در سال ۱۳۹۷ بابت اتهامهای مرتبط با مواد مخدر به دست نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و نعمت ارزانی و رسول شیخ آرپناهی در سال ۱۳۹۸ بابت اتهامهای مذکور در کاشان بازداشت و سپس در مرجع قضایی به اعدام محکوم شدند.
حکم اعدام دو زندانی دیگر نیز در زندان عادلآباد شیراز اجرا شد. به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه چهارشنبه سوم خردادماه ۱۴۰۲، دو زندانی در زندان عادلآباد شیراز اعدام شدند. هویت این افراد نیز، علی محمد زراعت ، پدر یک کودک خردسال و اسماعیل نصیری گزارش شده است.
بر اساس این گزارش، این دو زندانی اعدامشده پیش از این در سال ۱۳۹۹ بازداشت و بابت اتهام مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شدند. منابع رسمی و رسانههای داخل ایران تاکنون درمورد این اعدامها واکنشی نشان ندادهاند.
عفو بینالملل، بامداد جمعه ۱۲ خرداد، گزارش داد که تعداد اعدامهای مرتبط با جرائم مواد مخدر در سال جاری در مقایسه با سال قبل تقریبا سه برابر شده است و مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون دستکم ۱۷۳ نفر را در این زمینه اعدام کردهاند. براساس این گزارش، در پنج ماهه نخست سال ۲۰۲۳، دوسوم اعدامها مربوط به جرائم مواد مخدر بوده و ۲۰ درصد این اعدامها نیز مربوط به ایرانیان بلوچ بوده است.
بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۲۲، تعداد ۴۵۷ گزارش به ثبت رسیده است که شامل محکومیت ۹۲ نفر به اعدام، ازجمله محکومیت شش نفر به اعدام درملأعام و اجرای حکم اعدام ۵۶۵ نفر است. از این میزان دو حکم اعدام در ملأعام اجرا شده است. همچنین پنج نفر که در زمان ارتکاب جرم انتسابی کمتر از ۱۸ سال داشتهاند و در اصطلاح حقوقی کودک-مجرم بودهاند نیز در میان اعدامشدگان امسال بودهاند.
Courtesy of the respective Site
سازمان حقوق بشر ایران: در یک ماه گذشته دستکم ۱۴۲ تن در زندانهای جمهوری اسلامی اعدام شدند
پنج شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱ ژوئن ۲۰۲۳
جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال میلادی دستکم ۳۰۷ نفر را اعدام کرده است
یافتههای «سازمان حقوق بشر ایران» نشان میدهد که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، دستکم ۳۰۷ تن را در شهرهای مختلف ایران اعدام کرده است. این میزان در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، دستکم ۷۵ درصد بیشتر است. تنها در ماه مه حداقل ۱۴۲، ازجمله شماری از زندانیان عقیدتی و سیاسی، به دار آویخته شدند.
موج جدید اعدامها در ایران، بهویژه اعدام برخی از زندانیان سیاسی و عقیدتی، با واکنشهای گستردهای در داخل و خارج از کشور و در میان رسانههای بینالمللی همراه شده است.
وبسایت خبری تحلیلی بارن، روز پنجشنبه اول ماه ژوئن (۱۱ خردادماه ۱۴۰۲)، در گزارشی به نقل از دادههای سازمانها و گروههای حقوق بشری نوشت در ماه میلادی گذشته، بهطور متوسط روزانه بیش از چهار تن در ایران اعدام شدهاند. این میزان، بالاترین رقم ماهانه از سال ۲۰۱۵ به شمار میرود.
به نوشته سازمان حقوق بشر ایران، در ماه گذشته برای نخستین بار در سال جاری میلادی، یک نفر درملأعام اعدام شد.
یافتههای این سازمان حقوق بشری همچنین نشان میدهد ۳۰ تن، ۲۱ درصد از مجموع اعدامشدگان، از شهروندان بلوچ بودند و در این میان یک زن نیز اعدام شده است.
به باور بسیاری از تحلیلگران و حقوقدانان، خیزش سراسری ایرانیان علیه حکومت جمهوری اسلامی و جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، یکی از عوامل اصلی به راه افتادن موج تازه اعدامها در ایران است.
به گفته محمود امیریمقدم، مدیر اجرایی سازمان حقوق بشر ایران، «هدف حکومت از افزایش اعدامهای بیرویه، وحشتپراکنی برای پیشگیری از گسترش اعتراضها و ادامه حیاتش است. اگر جامعه جهانی به موج اعدامها واکنش قویتری نشان ندهد، صدها نفر دیگر در ماههای آینده قربانی ماشین اعدام جمهوری اسلامی خواهند شد.»
بر اساس گزارش منابع دولتی و خبرگزاریهای داخلی در ایران، تاکنون دستکم هفت تن از بازداشتشدگان اعتراضهای سراسری پاییز سال گذشته، در دادگاههای انقلاب به عناوین مختلف ازجمله «محاربه» و «افساد فیالارض» محاکمه و درنهایت اعدام شدند.
در طول این مدت، علاوه بر زندانیان و متهمان سیاسی، دو تن از زندانیان عقیدتی، «یوسف مهراد» و «سید صدرالله فاضلی زارع» نیز با اتهام فقهی «سب نبی» و توهین به اسلام و پیامبر مسلمانان، به دار آویخته شدند.
علاوه بر صدور و اجرای احکام اعدام، شرایط بازداشت، محاکمه و چگونگی اعترافگیری از متهمان، اعم از سیاسی و غیرسیاسی، با اعتراضهای گسترده سازمانهای حقوق بشری مواجه شده است.
سازمان عفو بینالملل در نامهای که روز سهشنبه هفته پیش خطاب به محسنی اژهای، رئيس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، منتشر کرد، نوشت: «نیروهای امنیتی و عوامل بازداشتگاههای حکومت ایران برای گرفتن اعتراف از متهمان سیاسی، آنها را زیر انواع مختلف فشار، شکنجه و بدرفتاری، ازجمله شلاق، شوک الکتریکی، تهدید به مرگ، اعدامهای ساختگی و خشونتهای جنسی قرار دادهاند.»
یافتههای سازمانهای حقوق بشری، ازجمله سازمان عفو بینالملل، نشان میدهد احکام اعدام دستکم هفت زندانی سیاسی دیگر، با نامهای کامبیز خروت، ابراهیم نارویی، منصور دهمرده، شعیب میربلوچ زهی ریگی، منوچهر مهماننواز، محمد قبادلو و مجاهد (عباس) کورکور تایید شده و هر لحظه ممکن است اعدام شوند.
Courtesy of the respective Site
جمهوری اسلامی سه جوان بازداشتی در پرونده «خانه اصفهان» را اعدام کرد
جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ برابر با ۱۹ مه ۲۰۲۳
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضایی جمعه ۲۹ اردیبهشتماه اعلام کرد صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی سه جوان بازداشتی در پرونده «خانه اصفهان» اعدام شدهاند.
این سه جوان دو روز قبل از اجرای حکم اعدام با ارسال نامهای از داخل زندان دستگرد اصفهان از مردم ایران خواسته بودند از آنها حمایت کنند و مانع اجرای حکم اعدامشان شوند.
حکم اعدام متهمان خانه اصفهان در حالی اجرا شد که ابهامهای زیادی در پرونده آنان وجود داشت ولی دیوان عالی کشور بهرغم این ابهامها حکم اعدام آنان را تایید کرد.
طی روزهای گذشته مردم معترض اصفهان در مقابل زندان دستگرد تجمع کردند تا مانع اجرای حکم اعدام صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی و مجید کاظمی شوند. بامداد پنجشنبه نیز پس از انتشار اخباری مبنی بر احتمال اجرای حکم اعدام متهمان پرونده خانه اصفهان، معترضان اصفهانی به سمت زندان دستگرد حرکت کردند اما نیروهای حکومتی با یورش به مردم معترض مانع شکلگیری تجمع اعتراضی مردم شدند. صبح پنجشنبه هم مرکز رسانه قوه قضاییه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد اجرای حکم اعدام متهمان خانه اصفهان در روز پنجشنبه صحت ندارد. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از این ترفند از یک سو مانع شکلگیری اعتراض گسترده شد و از سوی دیگر از معترضان اصفهانی انتقام گرفت و صبح جمعه سه جوان را اعدام کرد.

صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی، متهمان ردیف اول تا سوم پرونده خانه اصفهان بودند. در ماجرای مربوط به خانه اصفهان که روز ۲۵ آبان ۱۴۰۱ رخ داد، سه تن از ماموران حکومتی به نامهای محسن چراغی، محسن حمیدی و محمد کریمی کشته شدند. نهادهای امنیتی ابتدا سه متهم پرونده خانه اصفهان را به تیراندازی و قتل ماموران حکومتی متهم کردند. هرسه متهم در سه جلسه دادگاه که دیماه گذشته برگزار شد، اتهام کشتن ماموران حکومت را رد کردند و گفتند که زیر شکنجه و تحت اجبار علیه خود اعتراف کردهاند.
مجید کاظمی متهم ردیف دوم این پرونده، در فایل صوتی که روز جمعه ۲۳ دی ۱۴۰۱ از او در شبکههای اجتماعی منتشر شد، گفت: «نه اسلحهای داشتم و نه کاری کردم همه اینها زیر شکنجه بوده، زدند و گفتند بگو این اسلحه مال توست، گفتیم باشه. زدند گفتند باید برویم سر صحنه جرم، گفتیم باشه. زدند و گفتند اینها را در دادگاه بگو. همه اینها زیر شکنجه بوده وگرنه من نه اسلحه داشتم و نه کاری کردم.»
گزارشهایی نیز از شکنجه و چند بار اعدام مصنوعی مجید کاظمی منتشر شد. همچنین گفته میشود که صالح میرهاشمی را نیز با تهدید به آزار و اذیت همسر و دختر عمهاش وادار به اعتراف کردند. خانواده هر سه متهم نیز بارها تاکید کرده بودند که عزیزانشان بیگناهند.
یک شاهد عینی پیشتر در گفتوگویی با کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان در مورد شب حادثه گفته بود: «اون شب عدهای از نیروهای بسیجی لباس شخصی موتور سوار، از یک خیابان فرعی به قصد محاصره معترضین به مردم نزدیک شدند، از کنار خیابان دیدم که این دسته از موتوریهای بسیجی شروع کردند به سمت مردم تیراندازی کردن، بدون اینکه متوجه باشند درست در روبهروی آنها در سمت دیگر معترضین، گروهی از نیروهای امنیتی مستقر هستند. من ندیدم کسی تیر بخورد ولی همان موقع به دوستم که در کنارم بود گفتم اینها دارند به سمت نیروهای خودشان شلیک میکنند.»
فایل صوتی لو رفته از گفتوگوی مقر نیروی انتظامی با نیروهای داخل شهر در شب حادثه نیز اثبات میکند، افرادی که به سمت نیروهای حکومتی شلیک کردند، نیروهای بسیج و سپاه بودند بااینحال رسانههای حکومتی بهتناوب متهمان خانه اصفهان را بهعنوان «قاتل» و «عوامل حمله تروریستی» معرفی کردند حالآنکه هیچ مدرکی علیه این سه نفر در دادگاه وجود نداشت و سرانجام نیز اتهام قتل از آنان برداشته شد اما هر سه نفر با اتهام محاربه و با حکم مرتضی براتی، قاضی بدنام شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان اعدام شدند.
پیشتر مرضیه محبی، وکیل دادگستری، درباره پرونده خانه اصفهان به خبرگزاری هرانا ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر گفته بود: «پرونده خانه اصفهان، ملغمه ناهمگونی است که با مشارکت سازمانیافته ماموران امنیتی، دادسرا و دادگاه انقلاب اصفهان به عمل آمده و شعبه نهم دیوان عالی کشور، مهر صحت بر آن زده است. در این پرونده با اعلام پیشفرضهایی مبتنی بر اغتشاشگر و اراذل اوباش بودن متهمان، دادگاه آشکارا از بیطرفی خارج شده است.»
Courtesy of the respective Site
هفت زندانی دیگر به دار آویخته شدند؛ سرعت گرفتن ماشین اعدام جمهوری اسلامی
چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ مه ۲۰۲۳
- بر اساس ادعای خبرگزاری قوه قضاییه سه زندانی اعدام شده از اعضای باند «پنجک» بزرگترین باند توزیع کوکایین در کشور بودند.
- سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده که چهار نفر دیگر نیز در زندان «رجایی شهر» کرج و به اتهام «تجاوز به عنف» اعدام شدهاند اما نهادها یا رسانههای جمهوری اسلامی تا لحظه تنظیم این گزارش چنین خبری را منتشر نکردهاند.
- جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت نیز یوسف مهراد و صدرالله فاضلی زارع را به اتهام «سبالنبی» و «توهین به اسلام» در زندان مرکزی اراک اعدام کرد.
- روند اجرای حکم اعدام در هفتههای گذشته سرعت گرفته و گزارش نهادهای حقوق بشری بیانگر آمارهای تکاندهندهای از سرعت اعدام شهروندان در ایران است.
چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ مه ۲۰۲۳
خبرگزاری رسمی قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اجرای حکم اعدام سه زندانی در زندان قزلحصار کرج در بامداد چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت خبر داده است. چهار زندانی دیگر نیز همزمان در زندان «رجایی شهر» کرج اعدام شدند.
ماشین اعدام در جمهوری اسلامی سرعت گرفته و طی هفتههای گذشته دهها زندانی با جرائم مختلف به دار آویخته شدند.
خبرگزاری «میزان» از اعدام ۳ زندانی محبوس در زندان قزلحصار در بامداد روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ خبر داده است. بر اساس ادعای خبرگزاری قوه قضاییه این افراد از اعضای باند «پنجک» بزرگترین باند توزیع کوکایین در کشور بودند.
بنابر گزارش نهادهای حقوق بشری، حسین پنجک، عبدالحسین امامی مقدم و بابک آقایی سه نفری هستند که به اتهام مواد مخدر در زندان قزلحصار اعدام شدهاند.
خبرگزاری «میزان» گزارش داده که سرکرده این باند (حسین پنجک) که در زمان دستگیری ۳۲ سال داشت پس از برگزاری جشنی که به بهانه رسیدن اموالش به ۴۰ میلیارد تومان برگزار کرده بود، دستگیر شد. این جشن در حوالی کرج برگزار شده و نزدیک به یک میلیارد تومان هزینه برگزاری آن شده بود.
جمهوری اسلامی سه زندانی دیگر را در زندان قزلحصار اعدام کرد
چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
«سازمان حقوق بشر ایران» اعلام کرد که حکم اعدام سه زندانی با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» در زندان قزلحصار کرج به اجرا درآمد. خانواده و بستگان زندانیان شب گذشته در مقابل زندان جمع شدند ولی…
این سه نفر در شرایطی اعدام شدند که از شامگاه سهشنبه ۱۹ اردیبهشت خانواده و بستگان شماری از زندانیانی که قراربود اعدام شوند، مقابل قزلحصار تجمع کرده بودند. بر اساس گزارش شبکههای اجتماعی، تجمع آنها که با فریاد «یا حسین» همراه بود، با تیراندازی و شلیک گاز اشکآور از سوی نیروهای امنیتی و مأموران زندان روبرو شد.
سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده که چهار نفر دیگر نیز در زندان «رجایی شهر» کرج و به اتهام «تجاوز به عنف» اعدام شدهاند اما نهادها یا رسانههای جمهوری اسلامی تا لحظه تنظیم این گزارش چنین خبری را منتشر نکردهاند.
جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت نیز یوسف مهراد و صدرالله فاضلی زارع را به اتهام «سبالنبی» و «توهین به اسلام» در زندان مرکزی اراک اعدام کرد. قوه قضائیه جمهوری اسلامی مدعی شده است که این دو شهروند «از طریق فعالیت گسترده در فضای مجازی اقدام به توهین به دین مبین اسلام، شخصیت پیامبر اکرم و ائمه اطهار و نشر عمومی این توهینها میکردند» و به دلیل «ارتکاب جرائم علنی نظیر سبالنبی، اهانت و اتهام به مادر پیامبر اکرم، استخفاف قرآن به وسیله سوزاندن و توهین به مقدسات، به دار مجازات آویخته شدند.»
قتل حکومتی دو شهروند به دلیل نظرات و عقیده، اقدامی قرون وسطایی از سوی جمهوری اسلامی است که با میثاق بینالمللی حقوق سیاسی و مدنی که ایران هم عضو آن است، در تضاد کامل قرار دارد. دولت ایران در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۴۷ این میثاق را امضا و در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۴ از تصویب گذراند و به این ترتیب به آن اعتبار قانونی بخشیده و خود را به آن متعهد ساخته است.
گزارشها حاکی از آنست که این شهروندان عضو هیچ گروه و حزب سیاسی نبوده و به گفته برخی منابع در شبکههای اجتماعی تمایلات پادشاهیخواهانه داشتهاند. یوسف مهراد متأهل و پدر سه کودک خردسال و سرپرست خانوار است. سید صدرالله فاضلی زارع هم کابینتساز بوده و سرپرست مادر سالمندش است.
«دادبان» در رابطه با جزئیات پرونده این دو زندانی عقیدتی نوشت که تنها استناد پرونده علیه یوسف مهراد، «اقرار ضمنی» است که بر اساس قانون، مستند کافی برای اثبات اتهام «سبالنبی» نیست.
روند اجرای حکم اعدام در هفتههای گذشته سرعت گرفته و گزارش نهادهای حقوق بشری بیانگر آمارهای تکاندهندهای از سرعت اعدام شهروندان در ایران است.
مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در واکنش به افزایش شمار اجرای احکام اعدام در توئیتی نوشت: «اعدامهای بیرویه اخیر بسیار تکاندهنده است. بسیاری از تنگناها و مشکلات کنونی کشور پیامد خونهای به ناحق ریختهشده و آه مظلومان است و تبعات اخروی آن به مراتب سنگینتر و غیرقابل تحملتر خواهد بود.»
اعدامهای بیرویۀ اخیر بسیار تکاندهنده است. بسیاری از تنگناها و مشکلات کنونی کشور پیامد خونهای به ناحق ریختهشده و آه مظلومان است و تبعات اخروی آن به مراتب سنگینتر و غیرقابل تحملتر خواهد بود.
— شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید (@AbdolhamidNet) May 9, 2023
امام جمعه اهل سنت زاهدان در نماز جمعه ۱۵ اردیبهشت زاهدان نیز این اعدامها را محکوم کرده و گفته بود که «هنر» جمهوری اسلامی، اعدام است و «اینها زن و بچه دارند، چه کسی مسئولیت این بچهها را برعهده میگیرد، آیا حکومت مسئولیت ندارد؟»
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت از اعدام ۲۰۹ نفر در ایران طی پنج ماه گذشته خبر داد. فولکر تورک کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، با «نفرتانگیز» خواندن این آمار، خواهان توقف اعدامها توسط جمهوری اسلامی شد.
او با انتشار بیانیهای ضمن «وحشتناک» خواندن آمار اعدام در ایران گفت که در سال جاری میلادی، ایران به طور متوسط هر هفته، ۱۰ نفر را اعدام کرده که بیشتر این افراد بهدلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر اعدام شدهاند.
همزمان خبرگزاری هرانا گزارش میدهد که روند اعدام ها در روزهای اخیر سرعت گرفته به طوری که در ۱۱ روز ۵۷ نفر در کشور اعدام شدهاند.

مدافعان حقوق بشر نیز میگویند جمهوری اسلامی این اعدامها را با هدف ایجاد ارعاب در جامعه انجام میدهد و نه مبارزه با «جرم»!
هفته گذشته وبسایت «حالوش» که خبرهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد در گزارشی تکاندهنده از اعدام دستکم ۲۲ شهروند بلوچ طی پنج روز خبر داد.
بر اساس این گزارش از تاریخ ۹ تا ۱۴ اردیبهشت پانزده شهروند بلوچ با اتهامات مربوط به مواد مخدر و پنج تن دیگر به اتهام قتل، در زندانهای مختلف کشور اعدام شدند. ۱۹ شهروند اعدام شده در روزهای گذشته مرد و دو نفر زن بوده و در زندانهای زاهدان، بیرجند، یزد، بندرعباس، ایرانشهر، میناب و وکیلآباد مشهد اعدام شدند.
«حالوش» تأکید کرده که پرونده اکثر ۲۲ شهروندی که اعدام شدند مراحل قانونی دادرسی بر اساس قوانین جمهوری اسلامی را هم طی نکرده بود و احکام اعدام بر پایه اعترافات اجباری و زیر فشار شکنجه متهمان صادر شده است.
از سوی دیگر بر اساس گزارشهای منابع حقوق بشری، از ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ دستکم ۱۲۵ شهروند بلوچ در زندانهای مختلف کشور اعدام شدهاند؛ این آمار تنها مربوط به اجرای احکام اعدامی است که «احراز هویت» شدهاند.
هفته آخر فروردین امسال هم «سازمان حقوق بشر ایران» در گزارش مشترکی با سازمان حقوقبشری «با هم علیه مجازات اعدام» اعلام کرده که در سال ۲۰۲۲ دستکم ۵۸۲ نفر اعدام شدهاند که این رقم نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش ۷۵ درصدی داشته است.
بر اساس این گزارش، حداقل ۲۸۸ اعدام یعنی ۴۹ درصد از کل اعدامها در سال ۲۰۲۲ در ایران به اتهام قتل صورت گرفته که بالاترین میزان در ۱۵ سال گذشته بوده و حداقل ۲۵۶ مورد یعنی ۴۴ درصد در خصوص اتهامهای مربوط به مواد مخدر انجام شده است.
در گزارش سازمان حقوق بشر ایران همچنین آمده است که در سال گذشته میلادی دستکم ۲۳ نفر به اتهام تجاوز جنسی و حداقل ۱۵ نفر از جمله دو معترض، به اتهامهای امنیتی (محاربه و افساد فیالارض) اعدام شدهاند.
شمار مجرمان نوجوان اعدامشده نیز حداقل سه نفر و زنانی که با این حکم جان خود را از دست دادهاند، دستکم ۱۶ نفر اعلام شده است.
در بخش دیگری از این گزارش تأکید شده که در سال گذشته میلادی تنها ٧١ مورد از اعدامها برابر با ١٢ درصد آنها توسط منابع رسمی جمهوری اسلامی اعلام شدهاند. این در حالیست که در سالهای ٢٠١٨ تا ٢٠٢١ بطور میانگین ٣٣ درصد از اعدامها از سوی منابع رسمی اعلام شده بود.
همچنین ٨٨ درصد از اعدامهای شمارش شده در گزارش ٢٠٢٢، یعنی ۵١١ مورد اعدام، بطور رسمی اعلام نشده است.
Courtesy of the respective Site
Iran (Islamic Government) hangs two men in rare blasphemy case as executions surge
May 8, 2023 2:53 AM PT
By JON GAMBRELL Associated Press
DUBAI — Islamic Government (Iran) hanged two men Monday convicted of blasphemy, authorities said, carrying out rare death sentences for the crime as executions surge across the Islamic Republic following months of unrest.
Iran remains one of the world’s top executioners, having put to death at least 203 prisoners since the start of this year alone, according to the Oslo-based group Iran Human Rights. But carrying out executions for blasphemy remains rare, as previous cases saw the sentences reduced by authorities.
The two men executed, Yousef Mehrad and Sadrollah Fazeli Zare, died at Arak Prison in central Iran. They had been arrested in May 2020, accused of being involved in a channel on the Telegram message app called “Critique of Superstition and Religion,” according to the U.S. Commission on International Religious Freedom. Both men faced months of solitary confinement and could not contact their families, the commission said.
The Mizan news agency of Iran’s judiciary confirmed the executions, describing the two men as having insulted the prophet Muhammad and promoted atheism. Mizan also accused them of burning a Quran, Islam’s holy book, though it wasn’t clear whether the men allegedly did that or such imagery was shared in the Telegram channel.
Mahmood Amiry-Moghaddam, who leads Iran Human Rights, decried the executions as exposing the “medieval nature” of Iran’s theocracy.
“The international community must show with its reaction that executions for expressing an opinion is intolerable,” he said in a statement. “The refusal of the international community to react decisively is a green light for the Iranian government and all their like-minded people around the world.”
Vahid Muharrami, 37, works on a training device he invented to help people learning karate.
It wasn’t immediately clear when Iran carried out its last execution for blasphemy. Other countries in the Middle East, such as Saudi Arabia, also allow for death sentences to be imposed for blasphemy.
The streak of executions, including members of ethnic minority groups in Iran, comes as months-long protests over the September death of 22-year-old Mahsa Amini after her arrest by the country’s morality police have cooled. Already, at least four people charged over alleged crimes from the demonstrations have been put to death.
The protests, which reportedly saw more than 500 people killed and 19,000 others arrested, marked one of the biggest challenges to Iran’s theocracy since the 1979 Islamic Revolution.
In 2022, Iran executed at least 582 people, up from 333 people in 2021, according to Iran Human Rights. Amnesty International’s most recent report on executions put Iran as the world’s second-largest executioner, behind only China, where thousands are believed to be put to death a year.
Courtesy of the respective Site
امروز یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی زارع در جمهوری اسلامی اعدام شدند
May. 7, 2023 يکشنبه 17 ارديبهشت۰
قوه قضائیه ایران میگوید دو نفر را به اتهام «سبالنبی» و «توهین به مقدسات» اعدام کرده است
قوه قضائیه ایران میگوید که بامداد امروز حکم اعدام یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی زارع را به اجرا گذاشته است.
خبرگزاری میزان، رسانه رسمی دستگاه قضایی ایران گفته است که اتهامات این افراد «جرایم علنی نظیر سبالنبی، اهانت و اتهام به مادر پیامبر اسلام، استخفاف قرآن به وسیله سوزاندن و توهین به مقدسات» بوده است.
بیبیسی فارسی دریافته است که خانواده و حتی وکیل تسخیری یوسف آقای مهرداد و آقای فاضلیزارع پیش از اعدام از اجرای حکم مطلع نشده بودند.
پیش از این نهادهای حقوق بشری اعلام کرده بودند که این دو نفر فقط به نقد خرافات دینی میپرداختهاند.
خبرگزاری میزان نوشته است که در پی تشکیل پروندهای در سال ۹۹ در دادگاه انقلاب اراک، یوسف مهرداد در شهر اردبیل دستگیر شده و «مدیر و ایجادکننده یک گروه مجازی» و «حداقل در ۱۵ گروه و کانال ضد دین، ادمین و گرداننده اصلی بوده» است.
روز گذشته در جمهوری اسلامی اعدام شد
May. 6, 2023 شنبه 16 ارديبهشت۰

در چهار روز گذشته از آغاز ماه مه 2023 به اين سو در جمهوری اسلامی اعدام شدند
May. 4, 2023 چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت۰

|
|
|
|