Holy Crime, crime of clergy, clergical crime, Ecclesiastical crime, spritual,purity, inocent, Iran, Iranian, Persia, Persian Culture, Art, History Land and People, Poetry, religion, Organizations and directories,Daneshjoo, Nothing but Iran


World watched, USA approved, Khomeini killed, Khatami smiled, Khameni ordered in cold blood


Holy Crime, crime of clergy, Ecclesiastical crime,

menu 1
menu 2
menu 3
menu 4
menu 5
menu 6
menu 7
menu 8
menu 9
menu 10
menu 11
 
Select click, browse
Categories above contains criminal scene, viewers discretion is advised. Submenu are opened for your convenience

If you encountered any broken link (s) or errors messages, please e-mail us with the link address or error message.

Views and Comments (multiple pages)

 

























Hanging (Execution) October, November, December 2023

IRI is the winner of the most execution in less than a year months



This site (holycrime.com) does not in any form support the mentality of minorities, separatists, or ethnic cleansing meddling that may cause separation of any section of Iran. This site believe in one Nation, one flag and one Land, Iranians and Iran, period.

اين تارنما (جنايت مقدس) به هيچوجه هيچگونه باوری به گروه های اقليت ندارد و پشتيبان تجزيه طلبان و فرقه های نژاد پرستی که به هر ترتيب در تجزيه ايران تلاش میکنند نيست. اين تارنما براين باور است که يک ملت و يک سرزمين با يک پرچم و يک ايران وجود دارد.


اعدام‌های امروز انتقام سخت رژیم خامنه‌ای از مردم ایران است

ناهيد شيد-٨ دی ٢۵۶٢ = ٢٩ دسامبر٢٠٢٣

احکام اعدام چهار زندانی به‌نام‌های وفا هناره، آرام عمری بردیانی، رحمان پرهازو و نسیم نمازی که با اتهام «محاربه و افساد فی‌الارض از طریق همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به اعدام محکوم شده بودند، در زندان مرکزی ارومیه به اجرا درآمد.

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، گفت:«اعدام‌های امروز بخشی از انتقام سخت جمهوری‌اسلامی از مردم ایران است. احکام اعدام این چهار نفر، مثل اکثر زندانیان با اتهامات امنیتی براساس اعتراف زیر شکنجه و بدون دادرسی عادلانه توسط دادگاه‌های انقلاب صادر شده و هیچ وجاهت قانونی ندارد».

بنا به گزارش میزان، صبح امروز جمعه ۸ دی ماه، حکم اعدام سه مرد و یک زن در زندان مرکزی ارومیه به اجرا درآمد. این چهار زندانی که هویتشان وفا هناره، آرام عمری بردیانی، رحمان پرهازو و خانم نسیم نمازی احراز شده، با اتهام «محاربه و افساد فی‌الارض از طریق همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به اعدام محکوم شده بودند.

باوجودی که این منبع رسمی اعدام این چهار زندانی را در صبح امروز اعلام می‌کند، طبق اطلاعاتی که در اختیار سازمان حقوق بشر ایران قرار گرفته، حکم ایشان در آخرین ساعات پنج‌شنبه ۷ دی ماه به اجرا درآمده است.

یک زندانی دیگر به‌نام منصور رسولی نیز همراه با این چهار زندانی به سلول انفرادی منتقل شده بود که اجرای حکم او به‌دلایل نامعلومی به تعویق افتاد.

یک منبع مطلع درخصوص این پرونده به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «منصور رسولی از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در زندان است. وفا هناره، آرام عمری بردیانی، رحمان پرهازو و نسیم نمازی نیز از ۱۸ ماه پیش بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.»

براساس گزارش میزان، این پرونده ۱۰ متهم دارد که چهار تن از ایشان به اعدام و شش تن به ۱۰ سال زندان محکوم شده بودند.

اعدام شتاب‌زده این چهار زندانی، با توجه به کشته‌شدن یکی از سرداران سپاه پاسداران در سوریه در روزهای اخیر، شائبه انتقام‌جویانه بودن این اقدام را افزایش می‌دهد..

Courtesy of the Respective site


سمیرا سبزیان‌، زنی که به قتل شوهرش متهم بود، درجمهوری اسلامی اعدام شد

۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰ دسامبر ۲۰۲۳

ی‌بی‌سی فارسی دریافته است که سمیرا سبزیان‌ (سبزیان‌فرد)، که به قتل شوهرش متهم بود، پس از گذراندن ۱۰ سال حبس در زندان قزلحصار کرج اعدام شده است.

سمیرا سبزیان که هنگام اعدام ٣٠ سال داشت، به اتهام قتل همسرش به اعدام محکوم شده بود. دادگستری استان تهران در بیانیه‌ای اتهام او را «ارتکاب قتل عمد همسر خویش از طریق خوراندن «لیدوکائین» به جای نSamira Sabzian

بنابر گزارش نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر در ایران، او هنگام ازدواج کودک‌همسر بود.

هه‌نگاو، نهاد ناظر بر وضعیت حقوق بشر ایران در گزارشی نوشته بود که دادگاه او را متهم کرده بود که در دی ماه سال ۱۳۹۳ شمسی، زمانی که که ۱۹ سال داشت، با مشارکت خواهر ۱۴ ساله خود و فرد دیگری، همسرش را به قتل رسانده است..

دادگستری استان تهران در اطلاعیه‌ای نوشت «به دلیل اصرار اولیای دم بر اجرای حکم و عدم مصالحه میان طرفین با وجود تلاش‌های هیات اعزامی شورای حل اختلاف استان تهران، حکم صادره به مرحله اجرا درآمد.»

در این اطلاعیه درباره علت تعویق حکم آمده «جلسات متعددی به‌منظور مصالحه با حضور مسئولان قضایی از جمله دادستان شهرستان ملارد برگزار شد و اجرای حکم به دلیل تلاش برای رضایت اولیای دم به تعویق افتاد.»

این پرونده در شعبه چهارم دادگاه کیفری یک استان تهران رسیدگی و آخرین جلسه آن در آبان ۱۳۹۵ برگزار شد.

رسانه‌های حقوق بشری هشت روز پیش خبر داده بودند او که برای اجرای حکم به سلول انفرادی زندان قرچک ورامین منتقل اما در نهایت به بند بازگردانده شده است.

به گزارش هرانا، «خانم سبزیان پس از انتقال به انفرادی قدرت تکلم خود را از دست داد.»

بنابر این گزارش «او هنگام بازگشت به بند، قادر به راه رفتن نبود و با ویلچر منتقل شد.»

از سمیرا سبزیان در زندان چه می‌دانیم؟

وبسایت رکنا نیز در گزارشی نوشته بازداشت خانم سبزیان پس از آن رخ داد که پانزدهم دی ماه سال ۹۳ مرد جوانی به نام نیما در خانه‌اش در سرآسیاب کرج «به قتل رسید».

خانم سبزیان در سن کم به ازدواج شوهرش درآمده بود و دو فرزند ۱۱ و ۱۵ ساله داشت.

ژیلا مستاجر عضو هیئت مدیره هنه‌گاو می‎‌گوید «خانم سبزیان فرد در دادگاهی غیرشفاف و دردادگاهی ناعادلانه و تنها بر اساس اعترافش در شرایطی که تحت فشار بود به اعدام محکوم شد. او نه از طرف نزدیکان و نه از طرف مردم حمایت نشد.»

این فعال حقوق بشر می‌گوید «با وجود تلاش‌ سازمان‌های حقوق بشری و نهادها بین‌المللی حکومت ایران جان یک انسان دیگر را گرفت. خانم سبزیان‌فرد هم قربانی خشونت خانگی بود و هم قربانی کودک‌همسری. او قربانی قوانین زن‌ستیزانه شد».

رسانه‌های داخلی در ایران گزارش دادند که خانواده مقتول بر اجرای حکمی که دادگاه کیفری یک استان تهران صادر کرده بود، اصرار داشتند.

Courtesy of the Respective site


جمهوری اسلامی یک شهروند را به اتهام "جاسوسی" برای اسرائیل اعدام کرد

۱۴۰۲/۹/۲۵

قوه قضاییه جمهوری اسلامی می‌گوید حکم اعدام فردی کە به اتهام "ارتباط با سرویس‌های بیگانه از جمله موساد" در سیستان و بلوچستان محاکمه و محکوم شده بود را به اجرا در آورده است.

خبرگزاری میزان، مرکز رسانه‌ای قوه‌ قضاییه جمهوری اسلامی در گزارشی اعلام کرده که صبح روز شنبه ۲۵ آذر ماه (۱۶ دسامبر) حکم اعدام فردی که به اتهام "ارتباط با سرویس‌های بیگانه از جمله موساد" در سیستان و بلوچستان محاکمه و محکوم شده بود را در زندان مرکزی زاهدان به اجرا در آوردە است.

در این گزارش اشارەای بە هویت این فرد نشدە است.

خبرگزاری میزان نوشته است کە این فرد پس از دستگیری بە اتهام "همکاری اطلاعاتی و جاسوسی" با اسرائیل و "جمع آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده و در اختیار قراردادن اطلاعات به افسر سرویس جاسوسی موساد به صورت مستقیم با هدف بر هم زدن نظم کشور و تبلیغ به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف جمهوری اسلامی ایران" در دادگاه انقلاب زاهدان دادگاهی و به اعدام محکوم و حکم صادره به متهم و وکلای وی ابلاغ شدە است.

همچنین در این گزارش آمده کە دیوان عالی کشور، فرجام خواهی برای این پرونده را رد و حکم بدوی را تایید و ابرام کردە است.

این اولین‌بار نیست که جمهوری اسلامی فرد یا افرادی را به اتهام همکاری با اسرائیل یا دیگر کشورها دستگیر و برای آنها حکم اعدام صادر می‌کند.

روز ۱۴ مهر سال جاری نیز خبرگزاری فارس مدعی بازداشت "سه مامور ایرانی موساد" در عملیات مشترک وزارت اطلاعات ایران و طالبان افغانستان شد.

خبرگزاری فارس در این خبر ادعا کرده بود کە وزارت اطلاعات ایران طی "عملیات مشترک" با طالبان افغانستان "سه مامور موساد کە ملیت ایرانی داشته‌اند" را در مناطق کوهستانی میان این دو کشور بازداشت کرده‌‌اند.

فارس به نقل از منابع امنیتی گزارش کرده بود کە این افراد بازداشت شده "قصد داشتند پهپادهای انتحاری از سوی مرز افغانستان را به سمت اهدافی در ایران پرتاب کنند".

با گذشت هفته‌ها از انتشار این خبر، تا کنون اطلاعی از هویت و سرنوشت این افراد در دست نیست.

Courtesy of the Respective site


ضارب عباسعلی سلیمانی نماینده سابق علی خامنه‌ای اعدام شد

چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۱۳ دسامبر ۲۰۲۳

رئیس کل دادگستری مازندران اعلام کرد که حکم اعدام ضارب آیت‌الله عباسعلی سلیمانی نماینده پیشین علی خامنه‌ای در استان سیستان و بلوچستان روز چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲ با حضور اولیای دم در زندان بابل اجرا شد.

عباسعلی سلیمانی عضو مجلس خبرگان جمهوری اسلامی اوایل اردیبهشت ۱۴۰۲ توسط یکی از نگهبانان بانک ملّی بابلسر (شعبه میدان شهربانی) کشته شد.

این نگهبان که هویت وی پس از اجرای حکم اعدام نیز در رسانه‌های داخلی اعلام نشده، بر اساس گزارش‌ها، ۵۰ ساله و از کارکنان سابق و بازنشسته‌ی «یکی از ارگان‌های نظامی» بوده است. برخی رسانه‌ها نیز وی را بازنشسته‌ی نیروی انتظامی معرفی کرده‌اند. او در روز حادثه با اسلحه کلاشنیکف به سلیمانی شلیک کرد.

کشته شدن آیت‌الله عباسلعی سلیمانی عضو مجلس خبرگان در بابلسر

چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

عباسعلی سلیمانی نماینده سابق علی خامنه‌ای در استان سیستان و بلوچستان و عضو مجلس خبرگان در میدان «شهربانی» طی «درگیری مسلحانه» کشته شد.

وی قبلا امام جمعه بابلسر، کاشان و زاهدان بود.

روح‌الله… pic.twitter.com/x07orqbfvz

— KayhanLondon کیهان لندن (@KayhanLondon) April 26, 2023

رئیس کل دادگستری استان مازندران می‌گوید: «بعد از ارسال پرونده به دادگاه و برگزاری جلسات دادگاه با حضور متهم و وکیل وی، در نهایت قاضی با توجه به ادله موجود حکم قصاص قاتل را صادر کرد. حکم قصاص، پس از تأیید در دیوان عالی در بابل اجرا شد.»

پیش از صدور حکم اعدام، پزشکی قانونی «سلامت روحی متهم در حین ارتکاب جرم» را تأیید کرده بود.

منابع داخلی روایت‌های متفاوتی از انگیزه ضارب در قتل سلیمانی نقل کرده‌اند. برخی منابع مدعی شدند «اقدام تروریستی» بود اما برخی دیگر تروریستی بودن آن را رد کرده‌اند.

زیر گرفتن «عمدی» یک آخوند در تهران ساعاتی پس از قتل آیت‌الله سلیمانی در بابلسر

-یک آخوند روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت در خیابان «مرزداران» در غرب تهران توسط راننده یک پراید به صورت «عمدی» زیر گرفته شده است.https://t.co/gowKFOgSux pic.twitter.com/zxD1saJ1Tb

— KayhanLondon کیهان لندن (@KayhanLondon) April 27, 2023

روزنامه «همشهری» گزارش داده بود که این قتل به دلیل اختلاف نگهبان با معاون بانک «بر سر مسائل کاری» بود و ضارب گفته که او را با «برادر روحانی معاون بانک» اشتباه گرفته است.

برخی رسانه‌های خارج کشور هویت ضارب را «محمدرضا حبیبیان» اعلام کرده‌اند. «ایندیپندنت فارسی» در آبان‌ماه پس از تأیید حکم اعدام ضارب توسط دیوان عالی کشور در گزارشی نوشته بود: «یک روز پس از کشته شدن عباسعلی سلیمانی، منابع مطلع در بابلسر با ارسال مستنداتی به ایندیپندنت فارسی گفتند که محمدرضا حبیبیان، نگهبان بانک ملی بابلسر که به عباسعلی سلیمانی تیراندازی کرد، «جانباز جسمی و اعصاب و روان» است و دلیل تصمیم او به کشتن سلیمانی «عصبانیتش از فقر و موافقت نکردن بانک با درخواست وامش» بوده است. یکی از این اسناد نامه‌ای بود که محمدرضا حبیبیان به یک «فرد خیّر» نوشته و در آن «نام خانوادگی خود را حبیبی» ذکر کرده بود تا مشخص نشود که او «برادر» ایوب حبیبیان، معاون وقت رئیس اداره پلیس آگاهی بابلسر، است.»

در ادامه این گزارش آمده است: «محمدرضا حبیبیان در این نامه نوشته بود که به‌دلیل حضور در جنگ ایران و عراق، «جانباز ۲۰ درصد جسمی و جانباز اعصاب و روان» است و سروان حبیبیان او را به‌ عنوان پلیس افتخاری و نیروی نگهبان موسسات جذب کرده است. در بخشی از این نامه، محمدرضا حبیبیان تاکید کرده بود که «از هیچ جا و مکانی در آمد ندارد» و «سپاه پاسداران فقط ماهانه ۶۰۰ هزار تومان» به او حقوق می‌دهد که حتی «پول نان خانواده شش نفره» او را تامین نمی‌کند و «اجاره‌خانه‌اش سه ماه عقب افتاده» است و نیاز زیادی به کمک مالی دارد. همین منبع مطلع درباره سوء قصد محمدرضا حبیبیان در بانک ملی به عباسعلی سلیمانی، که منجر به کشته شدن این عضو مجلس خبرگان شد، از قول نزدیکان حبیبیان گفته بود: «حبیبیان به‌ شدت فقیر بود. تا جایی که می‌دانم و از نزدیکان او پرسیدم، روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت، رئیس بانک با درخواست وام ۵۰ میلیون تومانی حبیبیان مخالفت کرده بود و این نگهبان وقتی دید سلیمانی بدون صف و نوبت، در حال دریافت وامی با عدد بالا است، عصبانی شد و فریاد زد که چرا به آخوندها وام‌های سنگین می‌دهید اما با وام ۵۰ میلیون تومانی مخالف کرده‌اید.»

در یک روایت دیگر نقل شده است که عباسعلی سلیمانی برای دریافت سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان وجه نقد به بانک ملی بابلسر مراجعه کرده بود و رئیس بانک اعلام می‌کند این میزان وجه در بانک موجود نیست. سلیمانی با عصبانیت اعلام می‌کند که ۴۲۰ میلیارد تومان در این شعبه پول دارد و همان زمان «سروان حبیبیان» بازنشسته نیروی انتظامی که به‌ صورت قراردادی با بانک همکاری داشته به همکارش می‌گوید «من دیشب پول خرید یک شانه تخم‌مرغ را نداشتم» و سپس صدای گلوله شنیده شد!

Courtesy of the Respective site


Urgent International Action Needed Against Escalating Political Executions in Islamic Republic

December 1, 2023

One Child, and at Least Six Political Prisoners Hanged This Week

December 1, 2023 – The surging executions of political prisoners in Iran are part of a state campaign deployed to crush dissent, and should be met with strong action by the international community, said the Center for Human Rights in Iran (CHRI).

A child was among those hanged this week in Iran, in violation of the absolute prohibition against the execution of juveniles under international law.

“The hanging of political prisoners and children reflects the violent and unlawful lengths the Iranian authorities will go to sow fear and crush dissent,” said CHRI Executive Director Hadi Ghaemi.

“World leaders must warn the Iranian authorities that they must immediately cease these executions, particularly of minors, or risk severe political and economic consequences,” Ghaemi added.

This week’s executions included the case of 17-year-old Hamidreza Azari in Sabzevar Prison, accused of murder. He was 16 at the time of the alleged crime. His execution stands in direct violation of Iran’s commitments under the International Covenant on Civil and Political Rights and the Convention on the Rights of the Child, explicitly prohibiting executions for crimes committed before the age of eighteen.

The Islamic Republic of Iran is one of the very few countries in the world that continue to execute juveniles. Moreover, it typically carries out these executions after severe violations of due process and fair trial rights.

CHRI urges global leaders to intensify pressure on the Islamic Republic and demand an immediate halt to these unlawful and escalating executions of minors and political prisoners.

CHRI calls on world governments to:

  • Summon Iranian ambassadors to directly condemn these executions and warn that intensified diplomatic and economic isolation will follow the continuation of these unlawful killings;
  • Make public statements, unilaterally and in bilateral and multilateral forums, including press conferences and upcoming meetings of the OECD and UN General Assembly, forcefully condemning these executions;
  • Actively work with allies, partners and other governments to advance joint initiatives that impose diplomatic and economic consequences for these unlawful executions.

At Least Six Politically Motivated Executions in Less Than a Week

The government of the Islamic Republic of Iran has put to death at least 419 people in the first seven months of the year, the Javaid Rehman, the UN Special Rapporteur on the situation of human rights in the Islamic Republic of Iran, said in a new report to the UN General Assembly. This is a 30% increase over the same period in 2022.

At least 690 prisoners have been executed in Iran since January 1, 2023, including children, women and political prisoners, according to research by CHRI. The full tally is likely higher yet is difficult to expose due to the state’s reluctance to disclose official figures on these executions.

Since the onset of Iran’s “Woman, Life, Freedom” movement in September 2022, which included widespread protests throughout the country, the Islamic Republic has significantly intensified its executions of prisoners.

CHRI has identified six political prisoners known executed in the past week; the full count may well be higher.

*Qasem Abasteh, 44, was executed on November 30, 2023, in the Ghezalhesar prison in the city of Karaj. Based in the city of Mahabad in West Azerbaijan province, the father of two children was arrested by state security forces on December 7, 2009, along with six fellow ethnic Kurdish Iranians. He was transferred to Rajaee-Shahr Prison in Karaj, Alborz province, on April 13, 2012, and then to Qezel Hesar Prison, also in Karaj.

Abasteh was sentenced to death along with six other Kurdish Sunni Muslims in March 2015 by Judge Mohammad Moghiseh of Branch 28 of the Islamic Revolutionary Court in Tehran. The death sentences were upheld by Branch 41 of the Supreme Court in February 2019, and in September of that same year, Iran’s Supreme Court turned down their request for a retrial.

Accused of murdering Abdolrahim Tina, the imam of Kholafa Rashedin Mosque in Mahabad, the six faced charges such as “waging war,” “corruption on earth,” and “supporting Salafi (Sunni extremist) groups.” Over the years the prisoners have repeatedly rejected the accusations, including in letters published by human rights organizations.

*Ayoub Karimi, age unknown, was executed on November 30, 2023, in the Ghezalhesar prison in the city of Karaj. He was arrested by state security forces on December 7, 2009, and interrogated for eight months in the Ministry of Intelligence detention center in Oroumiyeh, West Azerbaijan province. He was accused of murdering Abdolrahim Tina, the imam of the Kholafa Rashedin Mosque in Mahabad. His charges included “waging war,” “corruption on earth,” and “supporting Salafi (Sunni extremist) groups.”

Karimi was initially transferred to Evin Prison in Tehran, along with six other co-defendants, including Qasem Abasteh, also listed in this report, who was executed the same day. In 2019, they were moved to Gohardasht Prison in Karaj and in August 2023, to Qezel Hesar Prison.

Karimi, a father of two children from Mahabad, went through the same judicial process as in the case of Qasem Abesteh and five other co-defendants.

*Following the enforcement of Karimi and Abasteh’s death sentences, their five co-defendants now also face imminent execution.

Hani Albushahbazi, 32, was executed in Sepidar Prison of the city of Ahvaz on November 30, 2023. Arrested in December 2019, days after the start of nationwide protests including in the city he was in, Shadegan, Khuzestan province, Albushahbazi was accused of murdering a “police officer and a morality defender.” He was sentenced to death on the charges of “waging war by drawing a weapon with the intention to kill people” (Moharebeh) by the Islamic Revolutionary Court in Abadan, Khuzestan province.

(Geda) Ali Saber Motlagh, 62, was executed in Rasht Central Prison on November 25, 2023, according to the Iran Human Rights organization. He was described as a political prisoner in the 1980s, during a period marked by intense political executions and repression. Initially arrested for his affiliation with the Mojahedin-e-Khalgh (MEK) and accused of assassinating a government official on August 28, 1981, Motlagh was acquitted due to a lack of evidence. Upon his return to Iran approximately four years ago, Ali Saber Motlagh was re-arrested on the same alleged charge of assassination and subsequently sentenced to death, despite the lack of evidence presented in court.

Milad Zohrehvand, 21, was executed on November 23, 2023, in the Hamedan Central Prison. He was initially arrested during the 2022 protests in the city of Malayer, Hamedan province and denied access to a lawyer during his detention and interrogations. A road construction worker, his child was born while he was in detention. According to state media, he was sentenced to death on the charge of killing Ali Nazari, a member of the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), during a memorial for Mahsa Jina Amini on October 26, 2022. He was charged with “waging war by drawing a weapon with the intention to kill people” (Moharebeh).

Kamran Rezaei, 33, was executed in the Adelabad Prison in Shiraz on November 30, 2023. He was arrested during nationwide protests in November 2019 and charged with murdering a Basij militia member on the charges of “murder” and “self-revenge.” The Iranian Human Rights Organization quoted an informed source note that he was “held in solitary confinement for seven months and forced to make self-incriminating confessions under torture. He was tortured so much that Kamran said he had blood in his urine for a long time afterwards and had also sustained damage to his right ear. He always said he was innocent and would be released.”

In addition to executing juveniles and political prisoners, the Islamic Republic executes hundreds of individuals for drug crimes that do not meet the “most serious crimes” threshold demanded under international law. Iran also disproportionally applies the death penalty to members of religious and ethnic minorities in Iran.

Courtesy of the Respective site


ایوب کریمی و ۶ زندانی دیگر در قزل‌حصار و هانی آلبوشهبازی در زندان سپیدار اهواز اعدام شدند

چهارشنبه ۸ آذر ۱۴۰۲

منابع حقوق بشری گزارش دادند که قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایوب کریمی و شش زندانی دیگر را که هنوز هویتشان روشن نیست، سحرگاه روز چهارشنبه هشتم آذر در زندان قزل‌حصار استان البرز اعدام کرد.

سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده که اعدام ایوب کریمی «بدون انجام ملاقات آخر» صورت گرفته است.

ایوب کریمی، زندانی اهل سنت کُرد، از ۱۴ سال پیش در زندان بود و منابع حقوق بشری گفته‌اند صدور حکم اعدام برای او «بر اساس اعترافات زیر شکنجه و بدون دادرسی عادلانه» بوده است.
Ayoub Karimi
وب‌سایت هه‌نگاو خبر داد که سحرگاه امروز ۸ آذر ماه ۱۴۰۲، حکم اعدام ایوب کریمی زندانی سیاسی عقیدتی اهل سنت کٌرد که پیش‌تر به اعدام محکوم شده و از ۳۰ آبان ماه به سلول انفرادی زندان قزلحصار کرج منتقل شده بود به اجرا در آمد.

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، اعدام ایوب کریمی را «همچون سایر زندانیان سیاسی» بدون برخورداری از دادرسی عادلانه و بنا بر اعترافات تحت شکنجه دانسته و این اقدام را «یک جنایت» قلمداد کرده که «مسئولان جمهوی اسلامی باید در قبال این جنایت پاسخگو باشند.»

به گفته امیری مقدم، «مقامات جمهوری اسلامی در خلأ توجه جامعه بین‌المللی» زندانیان سیاسی را اعدام می‌کند.

مدیر این سازمان حقوق بشری مستقر در نروژ تأکید کرده که «جامعه جهانی و به‌خصوص دولت‌های پایبند به اصول حقوق بشر که با جمهوری اسلامی روابط دیپلماتیک دارند، باید سکوت خود را در قبال موج اعدام‌ها بشکنند و واکنش درخور نشان دهند.»

هفت زندانی از جمله ايوب كريمى صبح امروز به‌دار آویخته شدند. اعدام ایوب کریمی بر اساس اعترافات زیر شکنجه و بدون دادرسی عادلانه، همچون اعدام سایر زندانیان سیاسی، یک جنایت است. مسئولان جمهوری‌اسلامی باید در قبال این جنایت پاسخگو باشند. مقامات جمهوری اسلامی در خلاء توجه جامعه بین…

در مهر ۱۳۸۷ عبدالرحیم تینا توسط افراد ناشناس کشته شد. ماه‌ها پس از این قتل، ایوب کریمی و شش شهروند اهل سنت دیگر در بهمن ۱۳۸۸ در ارتباط با آن بازداشت شدند.

به گفته آرش صادقی، ایوب کریمی پس از ۱۴ ماه بلاتکلیفی در زندان‌های اوین و ارومیه، در سال ۹۱ به زندان رجایی‌شهر در استان البرز انتقال یافت و در مرداد سال جاری و در جریان تعطیل شدن زندان رجایی‌شهر، به زندان قزل‌حصار در همان استان برده شد.

آرش صادقی، فعال حقوق بشر در ایران، که خود سال‌ها در زندان رجایی‌شهر زندانی بوده است، در شرح بازداشت و جزئیات پرونده ایوب کریمی و شش زندانی اهل سنت دیگر که در این پرونده مشترک متهم شده بودند، گفته است که آنها «در دادگاهی دو دقیقه‌ای و بدون داشتن حق وکیل و بدون ادله کافی» در اسفند ۱۳۹۴ توسط «محمد مقیسه» رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اعدام محکوم شدند.

به گفته او به جز ایوب کریمی شش متهم دیگر «انور خضری، کامران شیخه، فرهاد سلیمی، قاسم آبسته، خسرو بشارت، و داوود عبداللهی» بودند که احکام اعدام آنها یک بار به شعبه هم‌عرض فرستاده شد و با تأیید دوباره اعدام توسط ابوالقاسم صلواتی، این بار علی رازینی در شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور احکام صادره را تأیید کرد.

۲/ایوب کریمی در بهمن ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی پس از ۱۴ ماه بلاتکلیفی در زندانهای اوین و ارومیه در سال ۹۱ به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. وی نهایتا در مردادماه سال جاری به زندان قزلحصار کرج انتقال یافت.در مهرماه سال ۱۳۸۷ ماموستا«عبدالرحیم تینا» توسط افراد ناشناس کشته شد.

قاسم آبسته یکی دیگر از متهمان این پرونده بود که حدود سه هفته قبل، یعنی ۱۴ آبان با اتهام «افساد فی‌الارض» توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی در زندان قزل‌حصار استان البرز اعدام شد.

همچنین خبرگزاری‌های حکومتی در ایران گزارش داده‌اند که یک شهروند به نام هانی آلبوشهبازی در ارتباط با اعتراضات پاییز ۱۳۹۸ روز چهارشنبه در زندان سپیدار اهواز اعدام شده است.

به گزارش ایلنا، شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی آبادان هانی آلبوشهبازی را با اتهام «محاربه» به اعدام محکوم کرده بود و این حکم توسط شعبه ۴۹ دیوان عالی کشور تأیید شده بود و «امروز» چهارشنبه «با حضور دادستان‌های عمومی و انقلاب مرکز استان و شادگان» در زندان سپیدار اهواز اجرا شد.

مقامات جمهوری اسلامی در روزهای گذشته همچنین یک نوجوان ۱۷ ساله به نام حمیدرضا آذری را در ارتباط با یک پرونده قتل و میلاد زهره‌وند، معترض ۲۲ ساله، را در ارتباط با اعتراضات شهریور ۱۴۰۱ اعدام کردند. اقدامی که دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای آن را محکوم کرد.

میلاد زهره‌وند، هشتمین نفری بود که در ارتباط با اعتراضات اخیر ایران اعدام شد همچنین

دفتر حقوق بشر سازمان ملل، اعدام یک نوجوان ۱۷ ساله و یک مرد ۲۲ ساله در ایران را محکوم کرد

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، اعدام‌های اخیر در ایران را «جنگ حکومت» علیه «مردم بی‌دفاع» دانست و ضمن درخواست از مردم ایران برای این که «دادخواهان را تنها نگذارند»، از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز درخواست کرده که برای توقف اعدام در ایران اقدام فوری کند.

شمار قابل توجهی از زندانیان از جمله معترضان بازداشت‌شده در ایران همچنان در خطر اعدام قرار دارند. رضا رسایی، معترض محکوم به اعدام

صدور حکم اعدام برای رضا رسایی بنا بر «علم قاضی» در تناقض با اظهارات شاهد

پیش از این، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران «با سرعتی نگران‌کننده» اعدام می‌کند و میزان اعدام‌ها در هفت ماه نخست سال جاری نسبت به دوره زمانی مشابه در سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.

گزارش جدید دبیرکل سازمان ملل: اعدام‌ها در ایران ۳۰ درصد افزایش یافته است

پگاه بنی‌هاشمی، حقوق‌دان، پیشتر در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا، تأکید کرد که مجازات اعدام در طول عمر جمهوری اسلامی همواره ابزاری برای «سرکوب و رعب‌آفرینی» بوده است.
Courtesy of the Respective site


صدور حکم اعدام برای رضا رسایی بنا بر «علم قاضی» در تناقض با اظهارات شاهد

چهارشنبه ۸ آذر ۱۴۰۲

یک منبع آگاه از پرونده رضا رسایی، «قصاص نفس» محکوم شده، به صدای آمریکا گفت که با وجود شهادت شاهد عینی و تناقض اظهارات سایر متهمان، دادگاه بر اساس «علم قاضی» برای او حکم «اعدام» صادر کرده است.

منبع مطلع روز جمعه ۲۱ مهر جزئیاتی از پرونده رضا رسایی، معترض اهل صحنه در استان کرمانشاه را که به اتهام «مشارکت در قتل» یک مأمور نیروی انتظامی به اعدام محکوم شده، در اختیار بخش فارسی صدای آمریکا گذاشت.

او گفت که حادثه کشته شدن نادر بیرامی در روز «۲۷ آبان» و پس از کشته شدن مهسا امینی و آغاز «جنبشی که شکل گرفته بود» در شهر صحنه و در مراسمی رخ داد که «طبق رسم هر ساله برای بزرگداشت سید خلیل عالی‌نژاد که از بزرگان یارسان است و بیش از ۲۰ سال است که برگزار می‌شود و از شهرهای مختلف چند هزار نفر جمع می‌شوند» رخ داد.
RezaRasaii
به گفته او، پیش از مراسم با شماری از شهروندان شناخته شده در شهر صحنه استان کرمانشاه تماس گرفتند و آنها را برای گرفتن تعهد که در مراسم شرکت نکنند احضار کردند، اما رضا رسایی تماس را بی‌پاسخ گذاشته بود. در روز مراسم که دو روز پس از کشته شدن چند شهروند در ایذه از جمله کیان پیرفلک برگزار شد، «در سخنرانی‌ها به کشتارهایی که در کشور انجام می‌شد، اعتراض کردند» و در حالی که محوطه مقبره خلیل عالی‌نژاد در حالت «حکومت نظامی» توسط «مأموران مسلح» محاصره شده بود و افراد لباس شخصی نیز در میان جمعیت حضور داشتند، یکی از مأموران بر سر حجاب اجباری با یکی از زنان حاضر «درگیر شد و نادر بیرامی وارد ماجرا شد و به مردم اسپری فلفل پاشید.»

منبع مطلع توضیح داد که «مردم از این کار خشمگین شدند» و در حالی که «یکی فریاد زد که بسیجی‌ها و مأمورها حمله کرده‌اند»، مردم نیز «آنها را زدند» و «همه مأمورانی که دور بیرامی بودند فرار کردند و بیرامی را آن وسط تنها گذاشتند.»

این شاهد عینی، به صدای آمریکا گفت که نادر بیرامی «با مشت و لگد مورد ضرب و جرح قرار گرفت» و بنا بر آنچه در پرونده آمده، «۹ ضربه چاقو به او زدند. دو تا پشت پا، چهار تا توی کتف و بالای کتف و پشت قفسه سینه که آسیبی به اندام داخلی نرسیده و دنده‌ها و ریه آسیب نرسیده و ضربات پشت غیرکشنده بوده و از جلو سه ضربه اطراف قلبش خورده که دو تا به دنده خورده و فرو نرفته اما سومی وارد قلب شده و و بطن راست را پاره کرده است که اندازه‌اش را پزشکی قانونی اعلام کرده است.»

به گفته او، در تصاویر منتشر شده از صحنه درگیری «رضا در هیچ کدام از فیلم‌ها نیست» و «موقعی رضا می‌رسد» که بیرامی «نیمه‌جان افتاده و مردم دورش جمع شده‌اند و دارند نگاه می‌کنند و رضا هم یکی از افرادی است که آن جا ایستاده و می‌رود نگاه می‌کند.»

شاهد عینی تصریح می‌کند که رضا رسایی در آن جا «چاقویی از روی زمین برمی‌دارد» و در عکسی که منتشر شده، «آن را در حالت کاملا غیرتهاجمی رو به خودش می‌گیرد.»

منبع مطلع همچنین گفت: «افراد زیادی بازداشت شده‌اند و برخی خودشان اقرار کرده‌اند که ضربه زده‌اند، اما چون ضربات پشت، همگی غیرکشنده بوده، برایشان حکم زندان داده‌اند. پزشکی قانونی و تمامی تحقیقات را به این سمت برده‌اند که چون یک ضربه کشنده بوده پس ما باید یک قاتل پیدا کنیم و قصاصش کنیم. یعنی پرونده را خواسته‌اند از حالت نزاع دسته‌جمعی خارج کنند و یک قاتل برای این فرد پیدا کنند.»

او با بیان این که «برخی افراد حاضر در صحنه از کشور خارج شده‌اند» و «برخی افراد را هم خود مأموران گفته‌اند که دیده‌ایم ضربه زدند اما نتوانستیم چهره‌شان را شناسایی کنیم چون با چفیه صورت‌هایشان پوشیده بوده» است.

منبع مطلع تأکید می‌کند، «کسی که برنامه قتل کسی را می‌ریزد، حداقلش این است که صورتش را می‌پوشاند، در حالی که افرادی که بازداشت شده‌اند، هیچ کدام صورت‌هایشان پوشیده شده نبوده» است و «رضا از اول تا آخر مراسم حتی ماسک هم نزده بود و اگر قصد چنین کاری داشت عقل سلیم می‌گوید که صورتش را می‌پوشاند.»

این منبع آگاه همچنین درباره روند بازجویی‌ها به صدای آمریکا گفت: «اعتراف اجباری از او گرفته‌اند و خودش اصلا یادش نمی‌آید که کی از او اقرار گرفته‌اند، زیرا در شرایط شکنجه بوده. انگشت‌های پایش شکسته، کتفش هنوز بعد از ماه‌ها درد می‌کند. دنده‌هایش را کشسته‌اند و موقعی که به دادسرا برده‌اند آثار ضرب و جرح خیلی زیادی روی بدنش بود. کبودی دور گردن، دست و پایش کبود بود و شرایط خیلی فجیعی را تجربه کرده بود و به حدی که در دادسرا چند نفر از اعضای خانواده‌اش را نشناخته بود و شرایط روحی‌اش به حدی رسیده بود که جملات خیلی ساده را درک نمی‌کرد. یعنی از حالت طبیعی یک انسان نرمال خارج شده بود .»

به گفته منبع آگاه، مطابق «اعتراف اجباری» که از رضا رسایی گرفته‌اند، به او «گفته‌اند بنویس از پشت زده‌ام» و «به نظر می‌آید مأموران در روزهای اول خودشان نمی‌دانستند که این مأمور چطوری کشته شده که این اعتراف را گرفته‌اند و بعدا مشخص شده که ضربه جلو کشنده بوده» است. همچنین «بازداشت‌شده‌های دیگر را مجبور» کرده‌اند که «اعتراف کنید» رضا رسایی «از پشت ضربه زده» است.

منبع مطلع با اشاره به مستندات پرونده گفت که یکی از بازداشت‌شدگان «چهار بار حرفش را عوض کرده. روز اول می‌گوید من خودم زدم، بعد می‌گوید رسایی را دیدم که از جلو زد، بعد می‌گوید من دیدم که یک آقای ریش بلندی از جلو ضربه زد. هی حرفش را عوض کرده و در نهایت قاضی می‌گوید من حرف ایشان را آن تکه‌ای که گفته آقای رسایی زده را می‌پذیرم.»

او با تأکید بر این که حکم اعدام بر اساس «علم قاضی» رئیس شعبه ۱ دادگاه کیفری کرمانشاه «محمد رسول حق‌نژادی» صادر شده، گفت: «یعنی حتی بخواهد بر حسب اقرار متهمان دیگر که اقرار اجباری هم بوده یا بر اساس اقرار اجباری خود رضا هم رأی بدهند که اولویت دارد بر تمامی مدارک، باید فقط به او زندان بدهند؛ اما قاضی می‌گوید به علم من ایشان قاتل است. دقیقا با علم قاضی حکم داده‌اند» در حالی که «نه مدرکی علیهش وجود دارد و نه عکس و فیلمی.»

منبع مطلع همچنین با تأکید بر شهادت یک مأمور نظامی در بازجویی‌ها و همچنین در دادگاه، گفت: «امین حاتمی که نظامی است و در درگیری هم حضور داشته در دادگاه گفته از ترس این که مردم به من هم حمله‌ور نشوند، چند ضربه آرام به "شهید" زدم و کشاندمش روی زمین کنار که بتوانم از او محافظت کنم. او اوایل به عنوان متهم حضور داشت و بعد قاضی پذیرفت که بی‌گناه است. او شهادت داده که من وقتی رسیدم به آقای بیرامی، ایشان پشت پا و قفسه سینه‌اش ضربه خورده بود و داشت خونریزی می‌کرد و بعد از آن که ایشان روی زمین افتاد و بی‌جان شد، بعد از آن آقای رسایی را آن جا دیدم. او الآن تبرئه شده و در جلسه آخر قاضی از او خواسته که شهادت بدهد و دست روی قرآن بگذارد و قسم بخورد و این حرفش را تکرار کرده است.»

به گفته او، قاضی در دادگاه از شاهد «می‌پرسد وقتی رسایی رسید چاقویی دستش بود که تیغه‌اش خونی بود؟ که می‌گوید نه اصلا تیغه‌اش خونی نبود.»

بنا بر تأکید منبع آگاه، این در حالی است که «در حکم نهایی و در دادنامه که قاضی برای دیوان عالی نوشته اصلا شاهد را اعلام نکرده است.»

منبع مطلع که خود در روز حادثه حضور داشته و از شاهدان عینی است، به صدای آمریکا گفت که رضا رسایی «در زمان وقوع حادثه همراه خانواده‌اش و دوستانش کناری ایستاده بودند.»

بر اساس اظهارات منبع مطلع، «سه جلسه دادگاه تشکیل شده» و «بعد از جلسه دوم یک بار پرونده برای تحقیقات مجدد رفته» و «در جلسه سوم قاضی پرونده را دوباره برای تحقیقات فرستاده و گفته کامل نیست»، چرا که «نماینده پزشکی قانونی که در جلسه آمده بود نتوانسته به سوال‌های وکیل» رضا رسایی «پاسخ بدهد طوری که قاضی گفته بعدا می‌رویم پزشکی قانونی و صحبت می‌کنیم. یعنی پزشکی قانونی عاجز بوده از جواب دادن.»

او با تأکید بر این که «اندازه‌های زخم کشنده، با چاقویی که رضا از زمین برداشته بود همخوانی نداشت»، گفت: «چاقویی که فرو رفته در قلب، هشت سانتی‌متر فرو رفته و به عرض یک و نیم، و پوست را دو و نیم سانتی‌متر پاره کرده، یعنی سر چاقو باریک‌تر بوده و ته چاقو دو و نیم سانتی‌متر. اما چاقویی که رضا خودش تحویل داده و گفته این را پیدا کرده‌ام، در عمق هشت سانتی، چهار سانتی‌متر پوست را پاره می‌کند و اندازه‌اش با آلت قتاله هم‌خوانی ندارد. پزشکی قانونی از پاسخ به چهار تا عدد منطقی هم عاجز است و انگار گزارش را برایش نوشته‌اند و می‌گوید نمی‌توانم جواب بدهم.»

منبع آگاه همچنین گفت که پرونده «بعد از سه جلسه حدود دو ماه برای تحقیقات مجدد» فرستاده شده اما «در تحقیقات مجدد، قاضی جلسه مجددی برگزار کرد و گفت این جلسه آخر است تحقیقات برای من قانع کننده نبود، اما از بالا دستور داده‌اند و گفته‌اند باید جلسه را برگزار کنی و من حتی منشی‌ام مرخصی بوده مجبور شدم بیارمش و من مجبور و موظفم که این جلسه رأی صادر کنم چون دستور از بالا به من رسیده» است.

رضا رسایی که سوم آذر سال گذشته در شهریار استان تهران بازداشت شده، در بند هفت زندان دیزل‌آباد کرمانشاه زندانی است و «رأی در دادگاه بدوی» مبنی بر «قصاص نفس» برای او «سه روز است ابلاغ شده» و «وکلا دارند روی لایحه اعتراض کار می‌کنند که به دیوان عالی کشور بدهند.»

به گفته منبع مطلع، رضا رسایی «شرایط مساعدی ندارد و حتی یک پرونده قبلی یا سابقه قبلی ندارد و حتی یک بار بازداشتگاه یا پاسگاه نرفته است.»

او به صدای آمریکا گفت که چون این معترض بازداشت‌شده جزو «اقلیت مذهبی یارسان است، گویا خواسته‌اند صدای مردم آن منطقه را با این حکم سرکوب کنند.»

منبع مطلع همچنین اضافه کرد رضا رسایی که در «۱۱ سالگی پدرش را از دست داده و نان‌آور خانواده بوده» و اکنون خانواده‌اش «از نظر روحی» شرایط خوبی ندارند و به‌ویژه مادرش «در حال ضجه و گریه است» و از وقتی متوجه حکم صادره شده، چند بار با مشکل تنفسی به بیمارستان منتقل شده است.
Courtesy of the Respective site


Islamic Republic Detained Protester Milad Zohrevand Executed, According to Human Rights Orgs

By Esmaeil Mohades-November 24, 2023

ome human rights media outlets have reported the “secret execution” of Milad Zohrehvand, one of the detainees of the nationwide protests in Iran in 2022, who was held in the central prison of Hamedan.

The first announcement came from the human rights organization “Hengaw,” based in Norway, stating that Mr. Zohrehvand, who was arrested in the city of Malayer (west central Iran), was executed on Thursday, November 23, on charges of killing a security force member of the Iranian regime.
miladZohrehvand
Milad Zohrehvand’s relatives have stated, “Today they informed Milad’s family about his execution, but they did not hand over the body. His family had no knowledge of the execution, and they were not informed about the final visit either.”

The AFP news agency also wrote that with the execution of this prisoner, it is the eighth case of the execution of detained protesters in Iran since the death of Mahsa Amini in September last year.

The death sentence of 21-year-old Milad Zohrehvand, a resident of Malayer, was carried out based on a fabricated scenario of killing a security force member named Ali Nazari.

Zohrehvand had not received any prior information about his imminent execution and was also denied a final meeting with his family.

The execution of Mr. Zohrehvand has not been reported by the Iranian media or judicial authorities.

One of Zohrehvand’s family members said that the execution of this prisoner took place “about 10 days after his sentence was confirmed by the Supreme Court.”

Ali Nazari was an intelligence officer of the IRGC in Malayer who was killed during the nationwide protests in October 2022, and judicial authorities attributed his murder to Milad Zohrehvand.

The death sentence for Milad was issued and confirmed in the judicial system of Hamedan, but there is not much information available about his case’s details.

According to published reports, this defendant has been deprived of having a lawyer.

Earlier, the execution of other Iranian protesters led to a wave of domestic and international condemnations.

Amnesty International has stated that the Iranian regime’s goal is to send a message to the world and the people of Iran that it will not refrain from any measures to suppress and punish its opponents.

According to Iranian dissident group NCRI, the Iranian regime brutally suppressed the recent nationwide protests in Iran, and approximately 750 protesters were killed by security forces.

Islamic Republic executed 114 people since Israel-Hamas war began: report

November 14, 2023

Beatrice Farhat

It seems Islamic Republic (Iran) is taking advantage of the world focus on the Israel-Hamas war to carry out mass executions across its prisons.

Rights groups are sounding the alarm over the ongoing execution spree and the issuance of death penalties for fabricated crimes in Islamic Republic (Iran).

The Iran Detainees Report group, which tracks rights violations in Islamic Republic (Iran), warned against the imminent execution of Davoud Abdollahi, a Sunni-Kurdish man who has been in prison for 14 years, after another person arrested in the same case was executed last week.

Abdollahi, along with six other people, were arrested in 2009 for allegedly killing a Sunni cleric named Abdul Rahim Tina. In 2016, they were all sentenced to death on vague charges including “corruption on earth,” “enmity against god” and “membership in Salafi groups.”

“These arrestees were subjected to extreme mental and physical torture to make forced confessions,” Iran Detainees Report said in a post on the X platform on Tuesday.

On Nov. 5, Ghasem Abasteh, another Kurdish-Sunni detained in the same case, was executed in Ghezel Hesar Prison in the city of Karaj. The Oslo-based group Iran Human Rights (IHR) condemned Abasteh’s execution and accused Iranian authorities of forcibly extracting confessions under torture.

Islamic Republic (Iran) is the world's second-largest executioner, behind China, according to Amnesty International. IHR recorded 649 executions since the start of the year — 114 of which were carried out since the start of the war between Israel and the Iran-backed Hamas movement in the Gaza Strip.

The Islamic Republic has also carried out mass executions in its prisons in the past days.

The US-based Human Rights Activists News Agency (HRANA) reported the execution of a group of nine people in Ghezel Hesar Prison last Wednesday. According to the rights group, three of the inmates were convicted of drug-related offenses, five of murder and one was charged for armed robbery.

The group execution at the Ghezel Hesar Prison came only days after another group of nine inmates at the same prison were executed on Nov. 1, according to IHR.

“Underscoring the fact that more than 600 executions in the first 10 months is unprecedented in the last eight years, Iran Human Rights urges the international community to condemn the arbitrary executions carried out by the Islamic Republic in the strongest possible terms,” the group said in a report.

Executions in Iran have spiked since anti-regime protests erupted in the country in September 2022, following the death in police custody of Mahsa Amini after she was arrested for allegedly violating Iran’s strict Islamic dress code.

Rights groups have accused Islamic Republic (Iran) of using the death penalty as a tool to intimidate and sow fear among any form of dissent.

The Article used Iran, instead of Islamic Republic, all corrected, thus the brutal regime has no Iranian relation what so ever.
Courtesy of the Respective site


اعدام سه تن در زاهدان بدون اعلام قبلی و امکان دیدار با خانواده‌هایشان

۲۲ آبان ۱۴۰۲ برابر با ۱۳ نوامبر ۲۰۲۳


Courtesy of the Respective site


شش زندانی در زندان قزل حصار کرج اعدام شدند

جمعه ۲۱ آبان ۱۴۰۲ برابر با ۱۳ نوامبر ۲۰۲۳

سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» خبر داد که حکم اعدام شش زندانی در زندان قزل حصار کرج در سحرگاه چهارشنبه دهم آبان، به اجرا درآمد.

پیشتر هه‌نگاو از اجرای حکم اعدام یدالله فرخی، اهل کوهدشت و صادق تاجیک، تبعه کشور افغانستان در این زندان نیز خبر داده بود.

به گفته این سازمان، با احراز هویت چهار زندانی به نام‌های احسان حداد، عباس انارکی، بهروز (نام خانوادگی نامشخص) و محسن عباس‌زاده، شمار زندانیان اعدام‌شده در زندان قزلحصار کرج به شش تن رسید.

گفته شده این افراد به قتل عمد و جرایم مرتبط با مواد مخدر و همچنین تجاوز به عنف متهم و به اعدام محکوم شده بودند.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ایران، اخیرا افزایش اعدام‌ها در ایران را «نگران‌کننده» خوانده و گفته بود: «در سال ۲۰۲۲، دست‌کم ۵۸۲ تن اعدام شدند که بالای ۲۵۶ مورد مرتبط با مواد مخدر بوده است که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ به شدت بالاتر بوده است.»

و در گزارشی که روز دوم آبان در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران به مجمع عمومی این سازمان ارائه داد، وضعیت حقوق بشر در ایران را «واقعیت تلخ» عنوان کرد.

آقای رحمان همچنین نسبت به «مسائل گسترده‌تر حقوق بشر در ایران و وخامت قابل توجه وضعیت افرادی که از حق مشارکت مدنی خود استفاده می کنند»، ابراز نگرانی کرد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد گفت کاستی‌های قابل توجه در چارچوب حقوقی و سیاسی جمهوری اسلامی، به‌طور قابل‌توجهی توانایی شهروندان ایرانی را برای استفاده از حق مشارکت دموکراتیک خود در عرصه سیاسی و عمومی محدود کرده است.

او تاکید کرد که وضعیت نقض حقوق بشر در ایران تا زمانی که آزادی‌های اساسی توسط قانون تضمین نشوند، تغییر نخواهد کرد.

بر اساس آخرین گزارش ها از سازمان حقوق بشری ایران، شمار اعدام ها در سال جاری در مقایسه با شش ماه اول سال ۲۰۲۲ میلادی که ۹۱ تن به اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر اعدام شده بودند، ۱۲۶ درصد افزایش یافته و ۲۰۶ اعدام با این اتهام به ثبت رسیده است.

جمهوری اسلامی ایران در کنار چین، بیشترین شمار اعدام ها در جهان را دارند.
Courtesy of the Respective site


اعدام ۶ زندانی دیگر در جمهوری اسلامی؛ ماه اکتبر در هر ۲ روز ۵ نفر به دار آویخته شدند

جمعه ۲۱ آبان ۱۴۰۲ برابر با ۱۳ نوامبر ۲۰۲۳

حکم اعدام شش زندانی روز چهاشنبه ١٠ آبان در زندان‌های قزل‌حصار کرج و یاسوج اجرا شد. در زندان یاسوج یک زن را اعدام کردند. بر اساس گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، در ماه میلادی اخیر به‌طور متوسط هر دو روز، پنج زندانی در ایران اعدام شده‌اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز چهارشنبه حکم مریم فروغ منش، شهروند اهل دهدشت که پیشتر بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود در زندان یاسوج به اجرا درآمد.

هرانا پیش‌تر خبر داده بود در سال ۲۰۲۳ دست‌کم ۱۷ زن زندانی در ایران اعدام شده‌اند.

روز چهارشنبه همچنین حکم شش زندانی که پیشتر بابت «اتهام‌های مرتبط با جرایم مواد مخدر»، «قتل عمد» و «تجاوز» به اعدام محکوم شده بودند، در زندان قزل‌حصار کرج اجرا شد.

احسان حداد، عباس انارکی،‌ فردی به نام بهروز با نام‌خانوادگی نامشخص، صادق تاجیک تبعه کشور افغانستان و یدالله فروخی، اهل کوهدشت استان لرستان از جمله افراد اعدام شده هستند.

بامداد ۲۶ مهر در همین زندان ۱۰ مرد به شکل گروهی اعدام شده بودند.
Courtesy of the Respective site


۶۰۴ اعدام د‌ر ۱۰ ماه؛ ۹ تن در یک روز در قزل‌حصار اعدام شدند

جمعه ۱۲ آبان ۱۴۰۲ برابر با ۰۳ نوامبر ۲۰۲۳

- بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز چهارشنبه ۱۰ آبان ماه، حکم اعدام ۹ مرد در زندان قزل‌حصار کرج به اجرا درآمد. - محمود امیری‌مقدم مدیر سازمان حقوق بشر ایران: «جامعه جهانی باید به بیش از ششصد اعدام در ۱۰ ماه، یعنی دو قتل حکومتی در روز، توسط یک دولت عضو سازمان ملل که ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق‌بشر این سازمان را هم بر عهده دارد، واکنش نشان دهد. سکوت به معنای تایید ضمنی این جنایات است».

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه ۱۰ آبان حکم اعدام هفت زندانی دیگر که عمدتا با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بودند، در زندان قزل‌حصار کرج به اجرا درآمد. پیشتر خبر اعدام دو زندانی، از جمله یک تبعه کشور افغانستان در این روز در زندان قزل‌حصار اعلام شده بود. با اعدام‌های روز چهارشنبه، برای اولین بار در هفت سال گذشته تعداد اعدام‌های سالانه در ایران از مرز ۶۰۰ تن عبور کرد. این در حالی‌ست که هنوز دو ماه به پایان سال میلادی جاری مانده است.

سازمان حقوق بشر ایران با اشاره به اینکه گذر از مرز ۶۰۰ اعدام تنها در ۱۰ ماه نخست ۲۰۲۳، نسبت به آمار کل سالانه در هشت سال اخیر بی‌سابقه است، از جامعه جهانی می‌خواهد تا اعدام‌های بی‌رویه توسط جمهوری اسلامی را با قوی‌ترین لحن محکوم کند.

محمود امیری‌مقدم مدیر سازمان حقوق بشر ایران در این خصوص گفت: «جامعه جهانی باید به بیش از ششصد اعدام در ۱۰ ماه، یعنی دو قتل حکومتی در روز، توسط یک دولت عضو سازمان ملل که ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق‌بشر این سازمان را هم بر عهده دارد، واکنش نشان دهد. سکوت به معنای تایید ضمنی این جنایات است».

از سال ۲۰۱۶ میلادی تا کنون تعداد اعدام‌شدگان در ایران مرز ششصد قربانی را رد نکرده بود.

بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز چهارشنبه ۱۰ آبان ماه، حکم اعدام ۹ مرد در زندان قزل‌حصار کرج به اجرا درآمد.

پیشتر خبر اعدام دو زندانی ازجمله صادق تاجیک تبعه کشور افغانستان و یدالله فرخی، اهل کوهدشت، در این روز در زندان قزل‌حصار اعلام شده بود. اطلاعات جدید نشان می‌دهد که محمد قبادی، فردی با نام کوچک مانی و فردی با نام کوچک ابوالفضل با اتهام «قتل عمد» و محکوم به قصاص نفس جزو اعدام‌شدگان بودند.

خبرگزاری هرانا که اعدام پنج تن از این زندانیان را اعلام کرده بود، هویت سه تن از ایشان را احسان حداد، عباس انارکی و فردی با نام کوچک بهروز، اهل ورامین اعلام کرده بود. بر اساس این گزارش، احسان حدادی و عباس انارکی با اتهام «قتل عمد» و بهروز با اتهام «تجاوز به عنف و قتل عمد» به قصاص نفس و یا اعدام محکوم شده بودند.

هویت و اتهام نهمین زندانی اعدام شده، تا لحظه تنظیم این گزارش احراز نشده است.

یک منبع مطلع به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «این زندانیان در یک گروه ۱۵ نفره، غالبا از واحد ۳ جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند. حکم شش نفر از این گروه اجرا نشد و به بندهای خود بازگشتند».

این منبع در ادامه گفت: «زندانیان محکوم به اعدام این واحد با اتهام قتل عمد و یا تجاوز به عنف محکوم شده‌اند و پس از تعطیلی زندان رجایی شهر به زندان قزل‌حصار منتقل شدند».

از سوی دیگر، قاسم آبسته زندانی اهل‌سنت که به اتهام محاربه و افساد فی الارض از طریق «مبارزه مسلحانه و عضویت در یک گروه سلفی جهادی» به اعدام محکوم شده، در این زندان به سلول انفرادی منتقل شده و خطر اجرای حکم اعدام وی وجود دارد.

اعدام‌های مرتبط با «مواد مخدر» در سه سال گذشته بطور مستمر و هر ساله، افزایش شدیدی داشته‌ است. از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون دست‌کم ۳۴۲ تن با اتهام‌های مربوط به مواد مخدر اعدام شدند.
Courtesy of the Respective site


جمهوری اسلامی صبح چهارشنبه هفت نفر را در کرج اعدام کرد

چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ مه ۲۰۲۳ ۷:۴۵

خانواده‌های محکومان شامگاه سه‌شنبه با تجمع مقابل زندان قزل‌حصار خواستار توقف اعدام‌ها شدند

سازمان حقوق بشر ایران، صبح چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت، از اجرای حکم اعدام سه زندانی در زندان قزل‌حصار و چهار زندانی دیگر در زندان رجایی شهر کرج خبر داد. بر مبنای این گزارش حسین پنجک، عبدالحسین امامی مقدم (اهل کوهدشت) و بابک آقایی در زندان قزل‌حصار در ارتباط با جرائم مواد مخدر اعدام شدند. اتهام اعدام‌شدگان زندان رجایی شهر نیز تجاوز به عنف اعلام شده است.

سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید طی ۱۶ روز گذشته، ۶۶ نفر و از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، ۲۱۸ نفر در زندان‌های مختلف ایران اعدام شدند.

احکام اعدام بامداد چهارشنبه در حالی اجرا شد که خانواده‌های محکومان به اعدام از شامگاه سه‌شنبه در مقابل زندان قزل‌حصار کرج تجمع کرده و خواستار توقف اعدام‌ها شده بودند. گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که این تجمع‌ با دخالت نیروهای حکومتی به خشونت کشیده شد.

ویدیو‌هایی که از تجمع سه‌شنبه‌شب خانواده‌ها در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد نشان می‌دهد که آنان در مقابل زندان قزل‌حصار با فریاد «یا حسین» و پرتاب سنگ به اجرای حکم اعدام اعتراض می‌کنند. صدایی نیز از بلندگوی زندان شنیده می‌شود که در حال تهدید خانواده‌ها است.

روز سه‌شنبه خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، گزارش داده بود که ۱۰ زندانی محکوم به اعدام در کرج به سلول‌های انفرادی منتقل شده‌اند. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر همچنین از سرعت گرفتن روند اعدام‌ها در ایران خبر داد و اعلام کرد که تنها در ۱۱ روز ۵۷ نفر در زندان‌های مختلف اعدام شده‌اند.

اعدام‌های اخیر در جمهوری اسلامی ایران که بسیاری آن را تاکتیک حکومت برای خاموش‌ کردن اعتراض‌ها می‌دانند، واکنش سازمان‌ها و فعالان بین‌المللی را نیز در پی داشته‌ است. روز سه‌شنبه فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از اعدام ۲۰۹ نفر در ایران طی پنج ماه اخیر خبر داد و ضمن ابراز انزجار از این آمار از جمهوری اسلامی خواست اعدام‌ها را متوقف کند. او درعین‌حال تاکید کرد به دلیل شفاف نبودن جمهوری اسلامی ایران، دسترسی به آمار دقیق شمار اعدامی‌ها ممکن نیست.

حکم اعدام هفت زندانی در زندان‌های قزل‌حصار و رجایی شهر کرج در بامداد چهارشنبه در حالی اجرا شد که صبح دوشنبه نیز احکام اعدام دو شهروند به نام‌های یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی زارع با اتهام «توهین به مقدسات» اجرا شده بود. قبل از آنان نیز در روز شنبه حبیب اسیوند، شهروند ایرانی-سوئدی اعدام شد.

هم‌زمان با شتاب گرفتن موج اعدام‌ها در ایران، برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که جان متهمان محکوم به اعدام علی مجدم، محمدرضا مقدم، معین خنفری، حبیب دریس، عدنان غبیشاوی، سالم آلبوشوکه، صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی و مجید کاظمی زندانیان سیاسی که به اعدام محکوم شده‌اند در خطر است.

صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی و مجید کاظمی سه متهم پرونده موسوم به خانه اصفهان‌اند که با اتهام تیراندازی در محله خانه اصفهان در ۲۵ آبان به اعدام محکوم شده‌اند. حکم اعدام آنان به‌رغم نقص‌ها و ایرادهای قانونی در دیوان عالی کشور تایید شد. درحالی‌که هر سه نفر اعلام کرده بودند هیچ‌ نقشی در تیراندازی محله خانه اصفهان نداشتند.
Courtesy of the Respective site